Noii parlamentari sunt asteptaţi la Senat şi Camera Deputaţilor

Noii parlamentari sunt asteptaţi începând de luni, ora 10,00, la Senat şi Camera Deputaţilor pentru depunerea certificatelor de senator sau deputat şi îndeplinirea formalităţilor necesare preluarii mandatelor.

19 dec. 2016, 06:36
Noii parlamentari sunt asteptaţi la Senat şi Camera Deputaţilor

Centrul de primire pentru parlamentarii nou aleşi (legislatura 2016 – 2020) se va deschide luni, la ora 10.00. Acesta va funcţiona în fiecare zi, până la finalizarea procedurilor legale.

„Deputatii trebuie sa indeplineasca formalitatile necesare preluarii mandatului de parlamentar: completarea si depunerea fisei deputatului, a declaratiei pe propria raspundere privind calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, daca este cazul, precum si un Curriculum Vitae. Totodata, conform Legii 176/2010, deputatii pot depune declaratiile de avere si interese, termenul fiind insa de 30 de zile din momentul validarii”, se arata intr-un comunicat.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis: Voi convoca noul Parlament pentru 20 decembrie, iar miercuri şi joi voi avea consultări cu partidele

De asemenea, deputatii nou alesi „vor completa o fisa pentru evidenta unitara a deputatilor in viitoarea legislatura si vor primi informatiile necesare despre structurile institutiei si atributiile specifice ale fiecareia, pentru a putea beneficia de suportul necesar indeplinirii mandatului de parlamentar”.

Potrivit site-ului Senatului, pentru validarea mandatului de senator sunt necesare urmatoarele documente: certificatul doveditor al alegerii, dovada depunerii raportului detaliat al veniturilor si cheltuielilor electorale de catre mandatarul financiar, declaratia pe propria raspundere privind calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, fisa cu datele personale, declaratia de avere si declaratia de interese.

Presedintele Iohannis a convocat noul Parlament, pentru marti, la ora 12:00.