Norica Nicolai şi Renate Weber au fost EXCLUSE din PNL. Decizia FINALĂ se ia pe 10 iulie, în cadrul BPN

Norica Nicolai şi Renate Weber, doi europarlamentari cu greutate, au fost excluse din PNL, miercuri, printr-o decizie a Biroului Permanent Naţinal al partidului.

RomaniaTV.net
27 mai 2015, 15:21
Norica Nicolai şi Renate Weber au fost EXCLUSE din PNL. Decizia FINALĂ se ia pe 10 iulie, în cadrul BPN

Norica Nicolai şi Renate Weber rămân europarlamentari independenţi, după ce au fost excluse din Partidul Naţional Liberal. Surse politice susţin că Nicolai şi Weber au fost excluse pentru ca au refuzat sa vina in grupul PPE din care face parte PNL, alegand sa ramana in ALDE.

Norica Nicolai nu s-a arătat surprinsă de această decizie a liberalilor și a spus că nici măcar excluderea din partid nu o face să ia în calcul varianta trecerii la PPE. „Am luat act de această decizie a colegilor mei din PNL. Consider în continuare că am procedat corect din punct de vedere politic atunci când am rămas în ALDE. În niciun caz nu iau în calcul varianta de a reveni asupra deciziei mele inițiale și nu voi face decât să respect această decizie a PNL”, a declarat Norica Nicolai, pentru stiripesurse.ro.

Renate Weber a confirmat şi ea excluderea din PNL. „Asta este, aş fi vrut să am o discuţie cu colegii din partid. Eu am trimis un mesaj de explicare şi am primit o somaţie, un deadline”, a spus Weber, la Antena 3, adăugând că nu a fost de acord cu trecerea PNL la PPE, anunţată de Crin Antonescu imediat după alegerile europarlamentare, pentru că a dorit să fie consecventă cu cele spuse în campania electorală.

„Eu am aflat despre trecerea la PPE din conferinţa de presă a lui Crin Antonescu, a doua zi după alegeri. Nu e vorba că nu am discutat cu colegii, e vorba şi de faptul că PNL a purtat toate negocierile cu PPE într-o formă netransparentă, că am fost puşi în faţa unui fapt împlinit”, a completat Renate Weber.

Ulterior, într-o declaraţie de presă, Renate Weber a explicat că, deşi nu mai face parte din PNL, va sprijini în continuare partidul în care a evoluat evoluat ca om politic şi iniţiativele acestuia, „atunci când vor concorda cu valorile și principiile” sale. „Voi continua să îmi exprim dezaprobarea față de acțiunile și inițiativele pe care le voi considera în afara acestor valori și principii. În ceea ce privește decizia apartenenței mele la grupul ALDE, aceasta este firească, atât pentru că valorile acestui grup sunt cele pentru care am luptat întotdeauna și voi continua să lupt, cu fiecare luare de poziție și vot, dar și pentru că mulți din cei care au votat PNL la europarlamentarele din 2014 au făcut-o și pentru că am promis că vom continua alături de liberalii și democrații din Parlamentul European”, mai spune Renate Weber.

Decizia privind excluderea europarlamentarilor Renate Weber și Norica Nicolai din partid a fost luată de vechea conducere a PNL deoarece acestea au încălcat statutul, a explicat Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor. Decizia finală urmează să fie luată de Biroul Politic Național al noii formațiuni, care se va reuni pe 10 iunie. „Este o măsură politică, de clarificare a relațiilor pe care doi europarlamentari încă le mai au cu PNL. Este de notorietate că au aderat și au susținut alte platforme politice decât cele din care PNL face parte la nivel național și european”, a spus Stroe.