Noroc chior: A dat 10 lire sterline pe un inel şi a aflat că valorează 650.000 de lire sterline

O englezoaică a constatat că o piatră montată pe un inel, pe care l-a cumpărat în urmă cu 30 de ani de la un târg de vechituri, era, de fapt, un diamant veritabil, ce s-a vândut cu peste 650.000 de lire sterline, scrie The Guardian.

08 iun. 2017, 18:56
Noroc chior: A dat 10 lire sterline pe un inel şi a aflat că valorează 650.000 de lire sterline

Diamantul „Tenner” are 26,27 de carate, este în formă de pernă și a fost vândut la o licitație Sotheby’s Londra cu aproape dublul sumei la care a fost estimat.

Dar cu adevărat impresionantă este povestea din spatele lui. O englezoiacă l-a achiziționat în anii ’80 de la un târg de vechituri și a plătit pentru el suma de 10 lire. Ea a spus că atunci când l-a văzut a crezut că este o bijuterie decorativă, fără a bănui măcar o secundă că are de-a face cu un diamant adevărat.

Citeşte şi Semnele din casă îţi pot aduce noroc sau ghinion

Piatra a fost tăiată în secolul al XIX-lea și nu se știe cui i-a aparținut și ce s-a întâmplat de a ajuns să fie vândut într-un târg de vechituri, scrie libertatea.ro.

Recent, Gemological Institute of America (GIA) a constatat că este vorba despre un diamant autentic, casa Sotheby’s l-a preluat, l-a ajustat și l-a scos la licitație, valoarea estimată fiind de 350.000 de lire sterline. Totuși, licitația a mers mult mai departe decât se aștepta cineva și a fost achiziționat pentru suma de 657.000 de lire sterline.

Sumele adunate în urma acestei licitaţii vor fi donate fondului Endeavour, o asociaţie care sprijină răniţii şi militarii bolnavi şi femeile.