Norvegia: Un bărbat de 80 de ani, condamnat pentru că a apelat la serviciile unei prostituate

Un norvegian de 80 de ani a fost condamnat la plata unei amenzi pentru că a solicitat serviciile unei prostituate, devenind probabil cel mai în vârstă bărbat care este sancţionat în virtutea legii împotriva actelor sexuale plătite în Norvegia, informează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 ian. 2014, 17:05
Norvegia: Un bărbat de 80 de ani, condamnat pentru că a apelat la serviciile unei prostituate

Octogenarul a fost condamnat, în absenţă, de Tribunalul din Oslo la plata unei amenzi de 20.000 de coroane (aproape 2.400 de euro), potrivit textului verdictului, din care AFP a obţinut vineri o copie.

Inculpatul a fost surprins în maşina sa de o patrulă de poliţie în timp ce se pregătea să aibă un raport sexual contra cost cu o prostituată în iulie 2013.

‘Când şansele de a fi descoperit sunt slabe ca aici, o reacţie judiciară severă reprezintă un mijloc de a evita acest gen de delict’, precizează instanţa în verdictul său.

Dacă refuză să achite amenda, a cărei valoare a fost scăzută cu 5.000 de coroane raportat la suma obişnuită, ţinând cont de faptul că actul sexual nu a avut loc, inculpatul va trebui să ispăşească 15 zile de închisoare.

Norvegia a interzis din ianuarie 2009 serviciile sexuale plătite. Măsura, care este pe punctul de a fi imitată în Franţa, a contribuit la diminuarea prostituţiei vizibile, chiar dacă prostituatele şi-au făcut din nou apariţia pe trotuarele din Oslo.

Format din partide care au promis abrogarea acestei legi în timpul campaniei, guvernul norvegian de dreapta, ajuns la putere în octombrie, a anunţat că va avea loc o evaluare.

Potrivit unui sondaj apărut în această săptămână, 65% dintre norvegieni se opun abrogării legii, în timp ce 20% sunt în favoarea unei astfel de măsuri.