NOU BILANŢ al epidemiei de EBOLA: 930 de persoane au MURIT în urma infectării cu virusul ucigaş

Epidemia de febră hemoragică Ebola a ucis 932 de persoane în Africa, potrivit unui nou bilanţ difuzat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), preluat de AFP, informează Agerpres.

06 aug. 2014, 17:05
NOU BILANŢ al epidemiei de EBOLA: 930 de persoane au MURIT în urma infectării cu virusul ucigaş

 Peste 930 de persoane au murit din cauza epidemiei de Ebola , după cum arată un nou bilanţ al OMS. Acest bilanţ a fost stabilit la 4 august şi vorbeşte de 45 de noi decese între 2 şi 4 august, precum şi de 108 noi cazuri înregistrate în patru ţări din Africa de Vest – Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria.

În total, 1.711 cazuri au fost înregistrate în aceste patru ţări: 495 în Guineea (351 confirmate, 133 probabile şi 11 suspecte) dintre care 363 de decese, 516 în Liberia (143 confirmate, 252 probabile şi 121 suspecte) dintre care 282 de decese, 691 în Sierra Leone (576 confirmate, 49 probabile şi 66 suspecte) dintre care 286 de decese şi 9 în Nigeria (zero confirmate, 2 probabile şi 7 suspecte) dintre care un deces.

Citeşte şi Un profesor american: Vaccinul contra virusului EBOLA există, dar nu se vrea să fie folosit

Acest nou bilanţ este dat publicităţii în contextul în care comitetul de urgenţă privind regulile sanitare internaţionale al OMS organizează miercuri şi joi la Geneva o reuniune dedicată epidemiei de Ebola pentru a decide dacă aceasta reprezintă o ‘urgenţă de sănătate publică cu rază globală’. Acest comitet îşi va anunţa deciziile vineri, într-o conferinţă de presă.

O urgenţă de sănătate publică cu rază globală este definită drept ‘un eveniment extraordinar care este susceptibil să reprezinte un risc de sănătate publică pentru alte state din cauza unei boli care se răspândeşte în străinătate şi care poate necesita un răspuns coordonat pe plan internaţional’, conform unui comunicat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cu sediul la Geneva.