Nou bilanţ OMS: Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.229 de morţi

Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.229 de morţi, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precizând că s-au înregistrat 84 de bolnavi suplimentari în trei zile, în pofida mobilizării internaţionale, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

19 aug. 2014, 11:25
Nou bilanţ OMS: Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.229 de morţi

Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.229 de morţi, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), precizând că s-au înregistrat 84 de bolnavi suplimentari în trei zile. Între 14 şi 16 august s-au înregistrat 113 noi cazuri (confirmate, probabile sau suspecte) şi 84 de decese în ţările Africii de Vest afectate, conform noului bilanţ dat publicităţii de OMS la Geneva.

În total, de la declanşarea epidemiei în luna martie, OMS a înregistrat 2.240 de cazuri de Ebola, dintre care 1.229 s-au soldat cu decese.

Cele mai multe noi decese s-au înregistrat între 14 şi 16 august în Liberia, cu 53 de morţi şi 48 de cazuri noi. În total, există 834 de cazuri în Liberia dintre care 466 mortale.

Între timp, Liberia a anunţat că i-a găsit pe toţi cei 17 pacienţi suspecţi de Ebola care au fugit dintr-un centru de carantină din Monrovia în weekend şi i-a transferat la o altă clinică.

‘Suntem bucuroşi să confirmăm că toţi cei 17 indivizi au fost descoperiţi şi sunt acum transferaţi la centrul specializat pentru tratare a Ebola JFK’, a declarat ministrul informaţiei de la Monrovia, Lewis Brown.

El a mai spus că cei trei medici infectaţi cu Ebola care au primit medicamentul experimental Zmapp dau ‘semne remarcabile de ameliorare’.

În Guineea, unde s-a declanşat epidemia, există 15 decese noi şi 24 de cazuri suplimentare. În această ţară bilanţul este de 543 de cazuri, dintre care 394 mortale.

În Sierra Leone s-a înregistrat că 17 morţi şi 38 de noi cazuri, ceea ce ridică bilanţul de la începutul epidemiei la 848 de cazuri, din care 365 mortale.

În Nigeria există trei cazuri noi, dar niciun deces în trei zile. Ţara cu populaţia cea mai numeroasă din Africa înregistrează în total 15 cazuri, dintre care patru mortale.

La 8 august, OMS a decretat epidemia de febră hemoragică Ebola urgenţă de sănătate publică mondială şi a recomandat măsuri excepţionale în ţările afectate.