Nou director general interimar la Poşta Română: Rareş Stanciu, fostul director executiv operaţional al companiei

Rares Stanciu, fostul director executiv operational al Postei Romane, a fost numit director general interimar al companiei de stat, pentru un mandat de 4 luni (25 septembrie 2017 - 25 ianuarie 2018), pana la finalizarea procedurii de selectie a unui director general potrivit OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, se arata intr-o decizie luata in 20 septembrie de Consiliul de Administratie al Postei, citată de HotNews.ro. Numirea are loc in contextul in care mandatul fostului director general interimar, Andrei Stanescu, a expirat in 24 septembrie, iar Ministrul Comunicatiilor i-a cerut demisia, reclamând un management defectuos.

RomaniaTV.net
26 sept. 2017, 09:29
Nou director general interimar la Poşta Română: Rareş Stanciu, fostul director executiv operaţional al companiei

„Incepand cu data numirii in functia de director general interimar, se constata suspendarea functiei detinuta anterior (Director executiv operational), urmand ca la expirarea mandatului sa revina pe acelasi post”, a precizat conducerea Poştei pentru hotnews.ro.

Vezi aici CV-ul lui Rareş Stanciu

În acest moment, se afla in derulare procesul de recrutare si selectie a directorului general al C.N. Posta Romana S.A., conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Șova a cerut demisia membrilor Consiliului de Administrație şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodată, Lucian Șova a decis să trimită Corpul de control al ministrului la Poşta Română.

Poșta Română este o companie națională înființată conform Legii 31/1990. Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP), în proporție de 25%.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.