Noua coaliţie guvernamentală a Olandei vrea să reducă taxele şi să sporească securitatea

Noua coaliție de centru-dreapta din Olanda și-a prezentat marți prioritățile de guvernare, printre care scăderea taxelor și creșterea securității, după negocieri care au durat nu mai puțin de șapte luni.

RomaniaTV.net
10 oct. 2017, 15:04
Noua coaliţie guvernamentală a Olandei vrea să reducă taxele şi să sporească securitatea

”Toți cetățenii trebuie să poată lua parte la redresarea economică”, a declarat marți premierul Mark Rutte, la Haga.

Rutte va conduce un guvern format din două partide liberale — Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (VVD) și D66 — și două creștin-democrate — Apelul Creștin-Democrat (CDA) și Uniunea Creștină (CU).

Coaliția cvadripartită va avea o majoritate fragilă, de 76 din cele 150 de mandate în parlamentul olandez.

Noul guvern urmează să își preia prerogativele la finalul lunii octombrie, când Mark Rutte își va începe al treilea mandat. Este de așteptat ca guvernul său să vireze spre dreapta după precedenta sa coaliție cu Partidul Laburist (centru-stânga).

Coaliția guvernamentală din Olanda va încerca să ‘înlăture anxietatea din rândul multor cetățeni’ în legătură cu globalizarea și migrația, stipulează acordul de coaliție. Este de așteptat adoptarea unor norme mai dure privind azilul și migrația.

Cele 209 de zile de negocieri în vederea formării unei coaliții guvernamentale după alegerile din 15 martie constituie un record în istoria politică a Olandei.