Statul obligă firmele să angajeze specialist în gunoaie. Ce rişti dacă nu ai unul

O lege intrată în vigoare încă din 2011 obligă aproape toate firmele şi instituţiile publice din România să aibă cel puţin un angajat pe care să îl specializeze în managementul deşeurilor. Firmele care nu respectă prevederile actului normativ pot primi amenzi de până la 30.000 de lei. Garda de Mediu a dat deja sute de amenzi.

14 apr. 2015, 08:03
Statul obligă firmele să angajeze specialist în gunoaie. Ce rişti dacă nu ai unul

O lege intrată în vigoare în 2011 şi republicată anul trecut obligă firmele şi instituţiile publice din România să aibă cel puţin un angajat specializat în managementul deşeurilor, scrie economica.net.

Citeşte şi Acţiune de salubrizare în Cartierul Militari din Capitală

„Deţinătorii/Producătorii de deşeuri persoane juridice, comercianţii, precum şi operatorii economici prevăzuţi la alin. (2) au obligaţia să desemneze o persoană din rândul angajaţilor proprii care să urmarească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de prezenta lege sau sa delege această obligaţie unei terţe persoane.”, arată legea 211/2011 la articolul 22. Potrivit aceluiaşi document, persoana desemnată ca „responsabil cu gestionarea deşeurilor” trebuie să parcurgă un curs de specialitate ţinut de specialişti în domeniu.

Firmele care nu respectă prevederile legale pot fi sancţionate cu amenzi de până la 30.000 de lei. De altfel, Garda de Mediu a aplicat deja astfel de sancţiuni câtorva sute de operatori economici.

Continuarea pe economica.net.