UPDATE Noua generaţie Audi Q7 VIDEO

Primele imagini cu noua generaţie Audi Q7 au apărut pe internet. Iniţial subiect de discuţie pe forumul italian Autopareri, fotografiile au fost publicate şi de constructorul german, împreună cu primele informaţii oficiale despre noul SUV produs la Ingolstadt.

RomaniaTV.net
13 dec. 2014, 09:14

Audi nu riscă cu designul noii generaţii Q7. Modelul preia ultima evoluţie a grilei faţă “Singleframe”, pe care o regăsim şi pe Q3 facelift. Cârcotaşii ar putea compara noul Q7 cu o versiune “umflată” a unui A3 Sportback, în stilul căreia putem observa şi câteva linii caracteristice ultimei generaţii Passat Variant. Evoluţie cu influenţe din cadrul grupului Volkswagen, cine nu se aştepta la asta? Totuşi, din primele imagini, noul Audi Q7 pare mai puţin masiv şi mai dinamic decât modelul pe care îl înlocuieşte. Nu ar trebui să fie numai o impresie: din punct de vedere tehnic, evoluţia majoră se ascunde sub caroserie. Q7 adoptă noua platformă MLB Evo, care permite o scădere în greutate de 325 de kilograme faţă de vechea generaţie a SUV-ului german, în cazul motorizării 3.0 TDI. Uşile, aripile faţă, capota şi hayonul sunt realizate în întregime din aluminiu.

(w500) Audi Q7 p1

Audi anunţă un coeficient aerodinamic de 0.32, mai bun decât al vechiului Q7. În schimb, dimensiunile rămân impozante: 5.05 metri lungime (noul Q7 este cu 37 mm mai scurt decât vechea generaţie), 1.97 metri lăţime (-15 mm), în timp ce înălţimea este neschimbată (1.74 metri).

La interior vom regăsi cele mai sofisticate şi luxoase echipamente din gama Audi. Un pachet complet de sisteme de siguranţă şi asistenţă a şoferului, sistem audio de top Bang & Olufsen cu 23 de difuzoare, sistem multimedia de top (hard disk de 32 GB, procesor Nvidia Tegra 4, conectivitate 4G şi Bluetooth), toate sunt disponibile pe noul Q7. Remarcăm preluarea ecranului digital de bord de la Audi TT, care simulează prezenţa indicatoarelor de bord în diferite forme, după dorinţa şoferului, dar şi gurile centrale de ventilaţie, care parcă se prelungesc pe toată lungimea bordului. O influenţă de la Passat, aţi ghicit. Ecranul central rabatabil, cu diagonala majorată la 10.1 inci, specific ultimelor modele Audi, este prezent şi el pe noua generaţie Q7. Blocurile optice beneficiază standard de lumini de zi cu tehnologie LED; clienţii pot opta între faruri cu Xenon, cu LED sau Matrix LED.

(w500) Audi Q7 p2

Din punct de vedere al motorizărilor, noutatea majoră o reprezintă apariţia în gamă a unui model hibrid, bazat pe un ansamblu format dintr-un V6 TDI şi un motor electric de tip plug-in. Propulsorul diesel de 3 litri dezvoltă 258 CP, iar motorul electric 128 CP. Puterea totală a maşinii este de 373 CP, iar cuplul maxim atinge valoarea de 700 Nm. Audi Q7 e–tron accelerează de la 0 la 100 km/h în 6 secunde (6.1 secunde în mod electric), în timp ce viteza maximă atinsă este de 225 km/h. Constructorul german anunţă un consum mediu de numai 1.7 l/100 km, emisii de CO2 de 50 g/km şi o autonomie maximă de 56 km în mod complet electric.

Alte două propulsoare vor fi oferite la startul vânzărilor: 3.0 TDI (272 CP, 600 Nm, consum mediu declarat de 5.7 l/100 km, Euro 6) şi 3.0 TFSI (333 CP, 440 Nm, 250 km/h viteză maximă, Euro 6). Ulterior, gama va fi completată de o versiune mai economică a motorului V6 TDI, care dezvoltă 218 CP şi 500 Nm.

Lansarea oficială va avea loc în ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit. Preţul de plecare pentru noul Audi Q7 va fi de aproximativ 61.000 euro, urmând ca primele livrări să aibă loc în vara lui 2015.