Noua generaţie Chevrolet Volt

Chevrolet a prezentat noua generaţie a modelului hibrid Volt. Mai puternic, mai uşor şi mai eficient, cu un tren de rulare îmbunătăţit, noul Volt promite să fie unul din jucătorii importanţi în clasa automobilelor cu tehnologie hibridă.

RomaniaTV.net
27 ian. 2015, 16:27

Criticat pentru designul vechiului Volt şi pentru motorul pe benzină gurmand, Chevrolet propune o nouă generaţie a modelului său hibrid. Constructorul american a făcut eforturi considerabile pentru corectarea neajunsurilor generaţiei precedente, minusuri care au dus la cifre slabe de vânzări (să nu uităm aici de răsunătorul eşec comercial al “surorii” Chevroletului Volt în Europa, Opel Ampera). Din punct de vedere estetic, noul Chevrolet Volt propune un stil echilibrat, mult mai plăcut decât al modelului pe care îl înlocuieşte. Şi interiorul, un alt punct slab al vechiului Volt, a fost revizuit. Planşa de bord este complet nouă, Chevrolet acordând o atenţie sporită calităţii materialelor folosite şi ergonomiei comenzilor de pe consola centrală.

(w500) Chevrolet

Modificări importante regăsim şi sub capotă. Bateria de 18.4 kWh alimentează un motor electric de 111 kW (151 CP şi un cuplu impresionant de 398 Nm), care lucrează împreună cu un propulsor de 1.5 litri, pe benzină, capabil de 102 CP. Chevrolet anunţă un sprint de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde, o performanţă remarcabilă pentru un model hibrid. Constructorul american promite şi creşterea autonomiei în mod electric până la 80 de kilometri, fapt ce va permite efectuarea majorităţii drumurilor zilnice din oraş fără a fi nevoie şi de utilizarea motorului termic. Oficialii Chevrolet precizează că o încărcare completă a bateriilor durează în jur de 4.5 ore, iar maşina vine echipată standard cu pneuri Michelin Energy Saver. Noul Chevrolet Volt va ajunge în showroom-uri în a doua jumătate a anului viitor.

(w500) Chevrolet