Noua generaţie Dacia Duster, scoasă în premieră în teste. Ce modificări va suferi SUV-ul românesc GALERIE FOTO

Constructorul de la Mioveni prezenta primul SUV din istoria brand-ului in urma cu aproximativ sapte ani, iar acum acesta se bucura de o popularitate neasteptat de mare in randul clientilor. Pentru a atrage si mai multi, oficialii Dacia sustineau in urma cu ceva timp ca o noua generatie este in lucru, iar acum o putem vedea in premiera in teste.

31 mai 2017, 08:05

Prototipul noii Dacii Duster a fost surprins in premiera in teste. La prima vedere, modificarile nu par notabile, insa vom sti sigur cu ocazia debutului oficial din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din septembrie.

Asa cum era de asteptat, prototipul este acoperit in intregime de camuflaj, insa putem observa ca forma generala ramane neschimbata, la fel si garda inalta la sol. Din cate se pare aceste exemplare sunt in ultimele faze de dezvoltare, asadar majoritatea detaliilor estetice se vor regasi si pe versiunea de productie.

Vorbim totusi despre o evolutie a design-ului, asa ca nu trebuie sa ne asteptam la schimbari importante. Cat despre proportii, Duster-ul cu cinci locuri va ramane aproape la fel, iar pentru cei care doresc ceva mai mult spatiu interior, Dacia le va pune la dispozitie o versiune cu sapte locuri. Numele acesteia din urma ramane deocamdata necunoscut, insa cel mai vehiculat este Grand Duster.

Citeşte şi DACIA, cifră de afaceri URIAŞĂ în 2016. Ce profit au obţinut FRANCEZII

Prezenta fanelor pe tambur de pe spate, observate in aceste imagini, indica faptul ca noul SUV romanesc va ramane la aceeasi platforma ca si pana acum, asa ca si gama de motorizari va ramane cel mai probabil aceeasi.

Despre habitaclu nu putem spune prea multe, inafara faptului ca echipa de creatie cauta modalitati de a imbunatati planul general actual. Unele voci sustin ca vom regasi trei guri de aerisire deasupra consolei centrale, dar si ca display-ul sistemului de infotainment va fi pozitionat ceva mai sus.

Dacia urmeaza sa prezinte in premiera noul Duster cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, care isi va deschide portile in luna septembrie a acestui an.