Noua generaţie Honda NSX, primele imagini oficiale VIDEO

Honda a confirmat prezentarea în premieră mondială a noii generaţii NSX la Salonul Auto de la Detroit, în luna ianuarie. Mult aşteptată de fanii mărcii, versiunea de serie a coupe-ului japonez va fi animată de un V6 biturbo pe benzină, ajutat de 3 motoare electrice.

RomaniaTV.net
17 dec. 2014, 22:48

Primele imagini au rol mai mult de teasing, japonezii preferând să păstreze misterul asupra liniilor finale ale caroseriei. Varianta definitivă a coupe-ului Honda NSX va fi lansată oficial la Salonul Auto de la Detroit, la începutul anului viitor. Versiunile prezente la evenimentul de peste ocean vor purta emblema Acura, urmând ca modelele destinate pieţei europene să fie comercializate sub sigla Honda.

Inginerii Honda au pus accent pe păstrarea moştenirii primei generaţii NSX, extrem de apreciată de iubitorii maşinilor sport: propulsorul V6 biturbo va fi amplasat central, iar puterea dezvoltată va fi transmisă punţii spate. NSX nu va mai fi însă o sportivă pur-sânge, pe benzină, ci un model hibrid. Două motoare electrice vor antrena roţile din faţă, în timp ce un al treilea motor electric va oferi un surplus de putere, atunci când este necesar. Este de aşteptat ca ansamblul să dezvolte peste 400 CP.

Noua generaţie Honda NSX este rezultatul efortului unei echipe multinaţionale de ingineri, sub supervizarea Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare Honda din America de Nord. Stilul caroseriei este semnat de Studioul de Design Acura din Torrance, California. Modelele Acura NSX, destinate pieţei americane, vor fi produse exclusiv la Marysville, Ohio.