Noua lege a asociaţiilor de proprietari urmează să fie adoptată de Senat. Fondul de reparaţii şi de rulment vor deveni obligatorii

Actuala lege a asociaţiilor de proprietari urmează să fie înlocuită cu un proiect de lege adoptat de Guvern cu câteva luni în urmă și care se află acum în Senat, unde a primit un raport favorabil.

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 07:03
Noua lege a asociaţiilor de proprietari urmează să fie adoptată de Senat. Fondul de reparaţii şi de rulment vor deveni obligatorii

Guvernul a aprobat la începutul verii un Proiect de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, document care va înlocui cadrul legislativ care reglementează în prezent funcţionarea asociaţiilor de proprietari, şi anume Legea nr. 230/2007. Acum, documentul a intrat în dezbaterile Parlamentului, acolo unde va fi dezbătut și votat, pe rând, de Senat și Camera Deputaților, scrie avocatnet.ro. 

Propunerea legislativă a primit marți un raport favorabil cu amendamente din partea Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului. Noul cadru legal se va aplica tuturor imobilelor formate din teren cu una sau mai multe construcţii, în care există proprietăţi individuale reprezentate de locuinţe şi/sau spaţii cu altă destinaţie.

Proiectul de act normativ aflat acum la senatori introduce obligativitatea constituirii de către asociaţiile de proprietari a fondului de reparaţii anual, precum şi a fondului de rulment.

Regulamentul condominiului va trebui inițiat de către președintele asociației sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari, dezbătut și adoptat în adunarea generală cu acordul majorității proprietarilor din condominiu și adus la cunoștință, prin afișare la avizier sau prin înmânarea unei copii conforme a acestuia. 

De altfel, documentul reglementează dreptul proprietarilor de condominiu de a fi informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației.