Nouă localităţi din 7 judeţe şi Bucureşti, afectate de furtuni în ultimele 24 de ore: copaci căzuţi, acoperişuri smulse, inundaţii

Furtunile înregistrate în ultimele 24 de ore au creat probleme în nouă localităţi din şapte judeţe, înregistrându-se copaci şi acoperişuri smulse de vânt, dar şi inundaţii în gospodării. În Bucureşti, patru copaci au căzut în curtea unei grădiniţe, pe cabluri electrice şi pe carosabil.

05 sept. 2017, 06:08
Nouă localităţi din 7 judeţe şi Bucureşti, afectate de furtuni în ultimele 24 de ore: copaci căzuţi, acoperişuri smulse, inundaţii

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), ploile şi vijeliile înregistrate în ultimele 24 ore au generat efecte în nouă localităţi din şapte judeţe şi în municipiul Bucureşti.

„Misiunile pompierilor militari au vizat evacuarea apei din zonele afectate, degajarea copacilor căzuţi pe carosabil, în gospodarii sau pe imobile, precum şi pentru degajarea elementelor de construcţie desprinse de pe acoperişuri”, anunţă ISGU.

Astfel, s-a intervenit în judeţele Bacău, Brăila, Cluj, Covasna, Ilfov, Mureş, Giurgiu şi în Bucureşti.

De exemplu, în municipiul Brăila s-a intervenit pentru degajarea unor elemente de construcţie desprinse de pe acoperişul unui bloc, fără a fi înregistrate victime.

În localitatea Sfântul Gheorghe s-a intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut pe terasa unui restaurant, iar în Bucureşti s-a intervenit pentru degajarea a patru copaci doborâţi de vânt în curtea unei grădiniţe, pe cabluri electrice şi pe carosabil.

Pana la acest moment, nu au fost semnalate probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, în judeţele unde s-au înregistrat efecte de vreme rea.

Citeşte şi Furtunile au făcut victime în Harghita. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de un copac doborât de vânt