Noua Mafie din Prahova

Legaturile lui Stanciu George, zis „Mardare" cu col. Iancu Sabin, şeful SRI Prahova si Negulescu Mircea, fost procuror DNA (suspendat pentru abateri "disciplinare") sunt subiecte de actualitate si care genereaza multe semne de intrebare in privinta corectitudinii actiunilor celui care conduce organizaţia PSD locală.

RomaniaTV.net
10 mai 2017, 16:05
Noua Mafie din Prahova

La cei 36 de ani, „Mardare” deține firme (în nume propriu sau prin interpuși, prieteni de-ai săi) care au avut întotdeauna de profitat de pe urma instituțiilor publice. Restaurantele, firmele de construcții edilitare sau de închiriere/subînchiriere de spații, societățile agricole și, ulterior, controlul asupra unei televiziuni locale (Wyl TV) și a unor publicații online (ziarulincomod, stopinfractori și Telegrama) l-au făcut pe George Stanciu să devină un al doilea Sebastian Ghiță al Ploieștiului. Majoritatea afacerilor lui Mardare au legături cu banii publici, tânărul „afacerist” din Ploiești beneficiind de protecție înaltă, așa cum el însuși se laudă.

Ascensiunea lui Mardare i se datorează fostului sau socru, Emil Calotă, fost primar la Ploieştiului. Acesta s-a ocupat de viitorul „politic” (de fapt, de bunul mers în afaceri) al iubitului ginere, uşuind pe toţi aspiranţii la funcţii de conducere, la tineret ori seniori, în PSD municipal, culminând cu impunerea acestuia în funcţia de preşedinte TSD.

De altfel, legăturile dintre cei Stanciu, Calotă, Sabin Iancu şi procurorul Portocala încep să iasă la iveală. Potrivit incisivdeprahova.ro, în anul 2014, din funcţia de procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, NEGULESCU MIRCEA şi-a traficat influenţa (atât direct, cât şi prin intermediul lui „Mardare”, partener de chefuri) pe lângă înaltul funcţionar public CALOTĂ EMIL – vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, pentru ca fiul său, NEGULESCU DRAGOŞ, să fie angajat pe un post de consilier juridic la această autoritate naţională, ceea ce s-a şi întâmplat, încadrarea făcându-se cu fraudarea procedurilor specifice de concurs. De altfel, Calotă i-a angajat „la pachet”, atât pe odrasla lui Negulescu, cât şi pe Cătălin Stanciu, fratele fostului său ginere, cu salarii între 80 și 100 milioane lei vechi / lună (vezi aici rezultalele de la concursul ANRE).

Între timp, şeful SRI Prahova Sabin Iancu a fost schimbat din funcţie, în vreme ce procuroul Negulescu a fost suspendat de CSM.