NOUĂ METODĂ DE ÎNŞELĂCIUNE. Escrocii trimit mesaje cum că ai datorii la fisc. Cum te fereşti

Dupa metodele "accidentul", "reincarcarea cartelelor" sau "premiul cel mare", acum, zeci de oameni din Bucuresti si Brasov au au fost anuntati printr-un mesaj ca au o presupusa datorie la Fisc. In astfel de cazuri, cei care incearca sa obtina bani de la oameni de buna credinta trimit ulterior un alt SMS. De aceasta data cu un numar de cont. 

06 nov. 2014, 09:33
NOUĂ METODĂ DE ÎNŞELĂCIUNE. Escrocii trimit mesaje cum că ai datorii la fisc. Cum te fereşti

Iata ce tip de mesaj trimit escrocii, potrivit zdi.ro. „Prin prezenta, va informam ca figurati in baza de date ANAF cu restante in cuantum de 178 de lei aferente anului 2013. Daca achitati suma in termen de 15 zile, atunci nu vor fi calculate penalitati. Altfel, vom fi obligati sa trecem la executare silita”.

Citeşte şi Ultima metodă de înşelăciune pe net: „Vedetele” cer bani pentru copii orfani

Situatia a fost sesizata chiar de ANAF, dupa ce multi oameni nedumeriti le-au cerut inspectorilor fiscali lamuriri despre presupusele datorii.

„Se transmit niste SMS-uri in numele institutiei, cu cuantumul unor datorii pe care anumiti contribuabili le-ar avea catre stat. Atragem atentia pe aceasta cale ca aceste SMS-uri nu sunt transmise de ANAF”, precizeaza Sabina Zeres, purtator de cuvant ANAF.

Citeşte şi ATENŢIE la escroci. Metoda „împrietenirea”, noua cale a hoţilor de a înşela oamenii creduli

In plus, trebuie sa stiti ca ANAF nu aplica reduceri si nici nu poate evita executarea silita. Daca aveti intr-adevar datorii, veti primi prin posta, si nu prin SMS, o somatie. Asa ca nu va lasati pacaliti.

Si Fiscul american s-a confruntat cu aceasta inselatorie. Peste 20.000 de persoane au facut sesizari, dupa ce au pierdut un milion de dolari.