Nouă persoane reţinute în urma descinderilor din judeţele Gorj şi Iaşi

Nouă persoane au fost reținute de către ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj în urma celor 22 de percheziții domiciliare efectuate în două cauze penale al căror prejudiciu este de aproximativ 4.000.000 de lei, se arată într-un comunicat postat vineri pe site-ul IPJ Gorj.

22 ian. 2016, 09:23
Nouă persoane reţinute în urma descinderilor din judeţele Gorj şi Iaşi

Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentați magistraților cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit sursei citate, la data de 21 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au continuat cercetările în două dosare penale, ocazie cu care au efectuat 22 percheziții domiciliare la sediile unor firme și locuințele unor suspecți pe raza județelor Gorj și Iași și au pus în executare 20 de mandate de aducere, scrie Agerpres.

„Urmare a probatoriului administrat, a rezultat că în perioada 2010 — 2014, administratorii unor societăți comerciale au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale nereale, simulând achiziții de deșeuri metalice de la societăți comerciale din județul Iași. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului fiind de aproximativ 4.000.000 de lei. S-a procedat la reținerea pe bază de ordonanță pentru 24 ore a 9 suspecți, unul din municipiul Târgu Jiu și 8 din județul Iași, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală”, se menționează în comunicat.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.