Noua primă doamnă a României: Cine este Carmen Iohannis şi ce se ştie despre ea VIDEO

Klaus Iohannis a fost ales, duminică, preşedinte al României, reuşind să câştige bătălia cu Victor Ponta. Imediat după alegeri, privirile au fost aţintite şi spre Carmen (55 de ani), soţia lui Iohannis, care va deveni prima doamnă a ţării.

18 nov. 2014, 07:27
Noua primă doamnă a României: Cine este Carmen Iohannis şi ce se ştie despre ea VIDEO

Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, este descendenta unei familii române unite (greco-catolice) din satul Sântu, aflat în apropiere de Reghin, după cum se poate regăsi pe Wikipedia. În perioada de interzicere a Bisericii Române Unite de către autoritățile comuniste, Carmen Iohannis participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa din strada Șelarilor, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

Prima Doamnă a României, MOMENT EMOŢIONANT la şcoala în care predă. Elevii i-au pregătit o surpriză

„În timpul facultăţii, am cunoscut-o pe soţia mea, Carmen, în vechiul cerc de prieteni. A fost invitată de prieteni de-ai noştri care au rămas în Sibiu. Ne-am plăcut, pur şi simplu, iar chimia dintre noi depăşeşte orice descriere. Dacă se întâlnesc doi oameni care se plac şi se înţeleg, restul devine irelevant. Este foarte uşor ca doi oameni tineri să se placă şi să se îndrăgostească, şi asta mi s-a întâmplat şi mie cu soţia mea. Am fost un cuplu de îndrăgostiţi mulţi ani. A durat mult până când ne-am căsătorit“, spune noul preşedinte al României în volumul autobiografic „Pas cu pas”.

Klaus Iohannis, despre soţia sa, Carmen: „A fi îndrăgostit…”

Despre Carmen Iohannis au scris şi cei de la Adevărul, care afirmă că noua primă doamnă a României ştie să cânte la pian şi „este o femeie caldă, prietenoasă şi elegantă fără stridenţă“, după cum o descriu apropiaţii familiei Iohannis.

Şi jurnaliştii de la Libertatea i-au făcut o scurtă biografie soţiei lui Iohannis, afirmând că printre pasiunile lui Carmen Iohannis se numără teatrul gastronomia franceză şi moda. Sursa citată mai notează şi că ea este atrasă de creatorii de modă francezi şi, în prezent, încearcă să şi înveţe limba franceză. Apreciază şi cultura britanică, dar detestă gastronomia englezilor.

Citiţi mai mult pe eva.ro