Nouă sirieni şi irakieni, prinşi de poliţiştii de frontieră după ce au trecut ilegal graniţa

Nouă sirieni şi irakieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră constănţeni, după ce au intrat ilegal în ţară, ei spunând că doresc să ajungă într-un stat din vestul Europei. Ei au fost predaţi autorităţilor bulgare.

RomaniaTV.net
08 dec. 2017, 09:13
Nouă sirieni şi irakieni, prinşi de poliţiştii de frontieră după ce au trecut ilegal graniţa

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat, cu ajutorul echipamentelor de supraveghere, pe direcţia localităţii Dumbrăveni, un grup de persoane care se deplasa dinspre teritoriul Bulgariei spre interiorul ţării.

„La nivelul SPF Negru Vodă s-a declanşat o acţiune specifică, grupul fiind reţinut de către două echipaje mixte formate din poliţişti de frontieră şi jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis”, precizează Garda de Coastă.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt din Siria şi Irak, şapte bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani. Acestea au spus că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, îi cercetează pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea verificărilor, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii irakieni şi sirieni fiind predaţi către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.