NOUL COD FISCAL. Ieftiniri SURPRIZĂ la mai multe produse VIDEO

NOUL COD FISCAL. Ministerul Finanţelor a publicat normele de aplicare a codului fiscal, care cuprinde toate produsele care se ieftinesc de la 1 iunie. Odată cu reducerea TVA la alimente se ieftineşte şi hrana pentru animale, dar şi cafeaua sau ceaiul. Există chiar posibilitatea să cumpăraţi şi băuturi alcoolice cu TVA de 9%.

RomaniaTV.net
29 mai 2015, 08:43
NOUL COD FISCAL. Ieftiniri SURPRIZĂ la mai multe produse VIDEO

Alimentele la care se va aplica o cotă TVA de 9% sunt animale şi păsări vii, din specii domestice, carne şi organe comestibile, peşti şi crustacee, moluşte şi alte nevertebrate acvatice, lapte şi produse lactate, ouă de păsări, miere naturală, alte produse comestibile de origine animală, plante vii utilizate ca alimente destinate consumului uman sau animal, legume, plante, rădăcini şi tuberculi, alimentare, fructe comestibile, coji de citrice sau de pepeni, cafea, ceai, mirodenii, cereale, produse ale industriei morăritului.

TVA scade şi la băuturile alcoolice tot la 9%, în cazul pachetelor all-inclusive, dar şi caserolele, tacâmurile şi paharele livrate la comenzile de la firme de catering.

Atunci când bunurile se vand ca pachete cu alte bunuri, respectiv daca se vand doua produse unul alimentar si altul nealimentar, atunci facturarea se va aplica cu cota diferentiata pentru fiecare produs.