Noul Mers al Trenurilor 2012-2013 a intrat în vigoare. Vezi ce trenuri au fost introduse

Planul pentru Noul Mers al Trenurilor de Călători a intrat în vigoare din data de 9 decembrie şi prevede ca în 2013 să fie în circulaţie, zilnic, 1.378 de trenuri, cu 60 mai multe decât în planul de mers 2011-2012.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 09:33
Noul Mers al Trenurilor 2012-2013 a intrat în vigoare. Vezi ce trenuri au fost introduse

CFR Călători a anunţat că, începând cu data de 9 decembrie, a intrat în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2012-2013, care va fi valabil până la 14 decembrie 2013. Zilnic se vor afla în circulaţie 1378 de trenuri, cu 60 de trenuri mai mult decât în planul de mers 2011-2012.
 
În traficul intern s-a implementat mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare au permis acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord- Roşiori, Roşiori – Craiova, Constanţa – Mangalia, Bucureşti Nord – Ploieşti, Ploieşti Sud – Urziceni, Buzău – Mărăşeşti, Iaşi – Ungheni Prut.  

În traficul internațional s-au introdus două noi trenuri cu destinația Budapesta, de la București Nord și de la Sighetu Marmaţiei.

Prin încheierea unui Contract de Colaborare între operatorul naţional feroviar de pasageri din România – CFR Călători şi MAV Trakcio – operatorul feroviar de tracţiune din Ungaria, traficului feroviar cu Ungaria va fi fluidizat prin reducerea timpilor de parcurs a trenurilor internaţionale, utilizând o singură locomotivă între Bucureşti şi Budapesta.
 
În anul 2013 se vor continua, pe de o parte lucrările de reabilitare a liniei pe coridorul IV PANEUROPEAN, demers ce va avea efect direct în diminuarea semnificativă a capacităţii de circulaţie (până la 50% pe zonele cu lucrări) şi, pe de altă parte se vor deschide noi şantiere de lucru pentru reabilitarea podurilor dunărene pe tronsonul Feteşti-Saligni şi a tronsoanelor de cale ferată: Curtici – Simeria, Simeria – Coșlariu şi Coşlariu – Sighişoara. Relizarea acestor lucrări, absolut necesare pentru reabilitarea infrastructurii feroviare, va conduce la modificarea semnificativă a orariilor şi rutelor trenurilor care circulă pe aceste tronsoane, în sensul măririi duratelor de parcurs şi a limitării rutelor de circulație.
 
CFR Călători va menţine ofertele comerciale existente, prin care acordă reduceri la transportul feroviar atât în traficul intern cât şi în cel international (Minigrup 2-5, biletul dus-întors, cartea VSD, biletul de weekend, procurarea cu anticipaţie a biletelor de tren, abonamente, facilităţi copii, reduceri la cumpărarea online, reduceri la cumpărara cu anticipație, cardul TrenPlus etc.).
 
Broşura „Mersul Trenurilor de Călători 2012-2013” va putea fi achiziţionată din principalele staţii şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară la pretul de 13 lei.