Imagini spion, noul Mini Countryman

La ce să se aştepte fanii acestui model? Noul Mini Countryman va fi mai mare şi mai spaţios dar va avea si alte noutăţi.

10 aug. 2016, 09:15

Ei bine, fotografiile spion realizate de cei de la autoexpress.co.uk, demască un pic din noile trăsături ale Countryman. Una dintre cele mai mari și cele mai evidente modificări va fi creșterea în lungime. Automobilul va avea cam 4,2 metri. Ca să vă faceţi o idee, ceva mai mare decat un Seat Ibiza, de exemplu, şi mai scurt cu aproximativ 15 centimetri faţă de un Logan, actualul model Countryman având o lungime de 4.097 m, ceea ce înseamnă mai mult spațiu interior, în special în partea din spate. 

Nu vă aşteptaţi totuşi ca noul Countryman să sufere modificari in mod dramatic. Clasa este în plină expansiune, aşa că, o abordare radicală de design nou, nu este deocamdată necesară. Din pozele camuflaj, vedem totuşi că, partea frontală va avea un aspect ceva mai „musculos”. Profilul lateral seamana foarte mult cu modelul initial, modelul din 2010, însă, partea spate a plafonului pare mai înclinată, ceea ce, in combinaţie cu pasajele roţilor, care par un pic mai robuste, dau appeal-ul necesar acestui model.

Noul Countryman va primi un propulsor in 3 cilindri de 1.5 litri turbo pentru varianta de baza, un 2.0 litri turbo in 4 cilindri pentru Cooper S şi pentru modelul John Cooper Works, acesta din urma dezvoltând 228 de cai putere. 

Lansarea, cel mai probabil, va avea loc în luna noiembrie, însa nu la Paris, unde se pare că Mini are alta surpriză ci in Statele Unite ale Americii.