Noul ministru al Muncii, mesaj oficial despre plata pensiilor de Sărbători şi în 2019: „Pensionarii vor avea opţiunea de a alege”

Noul ministrul al Muncii, Marius Budăi, a vorbit, sâmbătă, despre plata pensiilor şi planurile sale în fruntea ministerului.

24 nov. 2018, 19:13
Noul ministru al Muncii, mesaj oficial despre plata pensiilor de Sărbători şi în 2019: „Pensionarii vor avea opţiunea de a alege”

„E foarte important ca românii să se simtă respectaţi şi protejaţi. O să le spun aşa: că PSD, cât va fi la guvernare în alianţă cu ALDE, ne propunem să îi respectăm şi să ne ţinem de cuvânt. Cu siguranță va continua acest mod de a plăti pensiile prin cont, pensionarii ridicând banii de la bancomate, dar va continua și plata prin Poșta Română. În ultima ședință de guvern am mărit cuantumul sumei plătite către Poșta Română pentru serviciile noastre. Pensionarii vor avea opțiunea de a alege”, a adăugat Marius Budăi.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat în urmă cu o lună, că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română.

În prezent din cei 5,3 milioane pensionari cărora Casa Națională de Pensii Publice le plătește pensiile, 3,2 milioane încasează drepturile prin Poșta Română, iar 2,17 milioane prin intermediul băncilor.