Noul ministru Iulian Matache, după învestire: Nu ştiu cât de lung sau scurt va fi mandatul meu

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a declarat vineri, după ceremonia de învestire, că nu ştie dacă autostrada Braşov-Comarnic va fi finalizată în mandatul său, întrucât nu ştie cât de mult timp se va afla la conducerea ministerului. În plus, acesta a enumerat printre priorităţile sale creşterea absorbţiei de fonduri europene în acest domeniu şi reducerea arieratelor firmelor.

17 iul. 2015, 06:50
Noul ministru Iulian Matache, după învestire: Nu ştiu cât de lung sau scurt va fi mandatul meu

Întrebat dacă există vreo şansă ca Autostrada Comarnic-Braşov să fie finalizată în mandatul său, Matache a spus că nu ştie „cât de lung sau scurt va fi mandatul”.

Autostrada Comarnic-Braşov aţi aflat că s-a publicat la licitaţie, predare şi execuţie primele două tronsoane de capăt, urmând că până la sfârşitul lunii să se depună, să se ridice PSA de fapt pentru cele trei tronsoane, aşa cum am propus împărţirea acestei autostrăzi, să se scoată la licitaţie studiul de fezabilitate, respectiv componenţa de studii geotehnice”, a adăugat Iulian Matache.

Printre priorităţile noului ministru se numără absorbţia fondurilor europene şi reducerea arieratelor din acest domeniu.

„Prioritățile sunt continuarea investițiilor începute, implementarea Master Planului, care a fost aprobat săptămâna trecută odată cu semnarea Programului Operațional Infrastructură Mare. De asemenea, creșterea absorbției, pentru că, din păcate, știm cu toții, situația nu e foarte roz, absorbția este destul de scăzută. În momentul ăsta, una dintre prioritățile importante ale ministerului este creșterea absorbției. De asemenea, reducerea arieratelor la companiile care au activitate”, a precizat noul ministru al Transporturilor.

Citeşte şi: IULIAN MATACHE a depus jurământul la Cotroceni în lipsa lui Ponta. Iohannis nu a făcut declaraţii

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus, vineri, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Premierul Victor Ponta şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au lipsit de la ceremonie, iar şeful statului nu a făcut niciun fel de declaraţii.
 
El a precizat că după depunerea jurământului de învestitură a fost felicitat de președintele Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI Ponta, după numirea lui Iulian Matache la Transporturi: Mă bucur foarte tare. Ne apucăm de treabă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de numire a lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor. 

Fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Iulian Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta pentru acest portofoliu, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai-Viorel Fifor în această funcție, pe motiv că nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.