Noul ministru pentru Societatea Informaţională, un inginer specializat în absorbţia fondurilor europene

Alexandru-Răzvan Cotovelea, propus de către Victor Ponta ca ministru pentru Societatea Informaţională, s-a născut în 1973 şi a lucrat încă din timpul guvernării CDR în domeniul absorbţiei fondurilor europene.

03 mart. 2014, 15:52
Noul ministru pentru Societatea Informaţională, un inginer specializat în absorbţia fondurilor europene

Răzvan Cotovelea este absolvent şi master al Facultăţii de Energie din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti. Reconversia profesională a lui Cotovelea a început în 1998 când a absolvit cursurile unui master în politici publice şi integrare europeană la Bruges. Ulterior, Cotovelea a obţinut şi un titlu de doctor la SNSPA, unde este profesor asociat de politici publice din 2005.

În perioada 1997-1999 a lucrat la Departamentul pentru Integrare Europeană, urmat de un an la Ministerul Afacerilor Externe. În 2000-2004 a activat în Ministerul Integrării Europene. În toate aceste instituţii, Cotovelea s-a ocupat de programele de asistenţă nerambursabilă primite de România în perioada ce a precedat aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană.

În 2004 a fost numit director general al Autorităţii de Coordonare a Instrumentelor Structurale, funcţie deţinută până în 2009 când a fost numit director general adjunct tot la ACIS. Cotovelea a părăsit instituţia în februarie 2011, fiind nemulţumit de trecerea ei din subordinea Ministerului de Finanţe în coordonarea directă a primului-ministru Emil Boc. În guvernul Ponta I, Răzvan Cotovelea a fost secretar de stat al Ministerului Afacerilor Europene.