Noul preşedinte al CNAS, Marian Burcea: Înlocuirea cardului de sănătate cu cartea electronică de identitate va dura ceva timp

Noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, a declarat luni că una dintre priorităţile mandatului său este rezolvarea problemelor sistemului informatic, pentru a nu mai avea sincope, dar şi modificarea sistemului prin care pacienţii cu boli grave pot avea acces rapid la tratament. Marian Burcea a spus că înlocuirea funcţionalităţii cardului de sănătate cu cartea electronică de identitate "va dura ceva timp”, precizând că sistemul cardului naţional de sănătate a făcut multe economii şi a evitat multe nereguli.

20 mart. 2017, 11:21
Noul preşedinte al CNAS, Marian Burcea: Înlocuirea cardului de sănătate cu cartea electronică de identitate va dura ceva timp

Marian Burcea a declarat luni, pentru News.ro, că unul dintre principalele gânduri cu care îşi încep mandatul este să rezolve problemele sistemului informatic, pentru a nu mai avea sincope.

„De asemenea doresc apropierea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de pacienţi şi de furnizorii de servicii medicale, dar şi să urgentăm modificarea sistemului prin care pacienţii cu boli grave să poată avea acces rapid la tratament, odată cu intrarea în vigoare a normelor la contractul-cadru privind acordarea asistenţei medicale”, a spus Marian Burcea.

Noul preşedinte al CNAS a adăugat că îşi doreşte foarte mult ca fiecare pacient să primească medicamente gratuite pentru o boală grea.

Marian Burcea a mai spus că înlocuirea funcţionalităţii cardului de sănătate cu cartea electronică de identitate „va dura ceva timp”.

„Sistemul cardului naţional de sănătate a făcut multe economii şi a evitat multe nereguli. Acest card atestă prezenţa pacientului la medic, la furnizorii de servicii, în timp real. Inserarea lui în cartea de identitate electronică va dura ceva timp”, a declarat noul preşedinte al CNAS, pentru News.ro.

Marian Burcea a afirmat că în programul de guvernare „sunt prevăzute multe lucruri pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor”.

Noul preşedinte al CNAS a fost medic la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti şi director general adjunct la Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ). Marian Burcea este conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Directorul general Radu Ţibichi, care a asigurat interimar conducerea CNAS, a declarat că înlocuirea cardului de sănătate cu cartea electronică de identitate se va face treptate, iar cele două documente vor circula ani buni în paralel.