Noul termen în procesul de insolvenţă al Realităţii Media a fost amânat

O nouă amânare în dosarul insolvenţei Realitatea Media. Procesul a ajuns la cel de-al 53-lea termen în decursul celor patru ani de când dosarul se află pe masa judecătorilor. În tot acest timp, avocaţii creditorilor au cerut urgentarea procedurilor, dar fără niciun rezultat.

24 iun. 2015, 13:29
Noul termen în procesul de insolvenţă al Realităţii Media a fost amânat

Miercuri a avut loc un nou termen în procesul de insolvenţă al Realităţii Media. Instanța de judecată a decis să amâne pentru data de 4 noiembrie 2015 noua înfățișare în procesul Realitatea Media, demarat în urmă cu patru ani.

Din 2011 şi până în prezent, Realitatea TV a acumulat datorii la bugetul de stat de peste 22 de milioane de euro. Principalul creditor, SC GMG Media Box SRL, se află, de asemenea, în procedura insolvenţei în 2013.

Trustul Realitatea Media și-a cerut insolvența, dosarul fiind înregistrat pe 2 septembrie 2011 la Tribunalul București.

În urmă cu un an, cei de la Realitatea încă susţineau că nu au datorii, în ciuda evidenţei. La acea vreme, obiectiv.info nota: „Actualul patron al televiziunii Realitatea TV, Cozmin Guşă, a declarat că nu cunoaște amănunte despre situația la zi a datoriilor televiziunii. La rândul său, Florin Bercea, administratorul special al Realitatea TV a declarat că nu știe ce datorii are firma la buget”. Ignoranța celor doi (cei mai îndreptățiți să cunoască situația financiară a firmei) este cu atât mai curioasă cu cât directorul editorial de la Realitatea TV, simplu jurnalist, Rareş Bogdan, declara pe 14 ianuarie 2014, pentru Hotnews, că Realitatea și-a plătit integral datoriile la stat, căpătând statutul de „contribuabil model” „.

Datoriile au continuat să se strângă, iar Realitatea TV a continuat nestingherită să emită. Până în ziua de azi, datoriile la bugetul de stat au ajuns la 22 de milioane de euro, procesul de insolvenţă fiind amânat de fiecare dată de justiţie.

CITEŞTE ŞI: Realitatea Media, datorii uriaşe la stat