Noutăţi în educaţie. Ce îi aşteaptă pe elevi în anul 2013 VIDEO

Publicat: Miercuri, 02 Ianuarie 2013 18:55 // Actualizat: Miercuri, 02 Ianuarie 2013 23:42 // Sursa: RTV.net

În anul 2013, elevii vor avea parte de examene, simulări şi reguli mai stricte. În ceea ce priveşte fenomenul de violenţă în şcoli, noul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, vrea să ia măsuri, informează România TV.

Elevii încep cursurile pe 14 ianuarie, dată ce va fi şi prima zi de şcoală a noului ministru Remus Pricopie. Următoarea vacanţă începe pe 6 aprilie, iar de Paşte elevii vor avea parte doar de o zi liberă prin lege.

Examenele se vor susţine în aceeaşi structura ca anul trecut. Şi asta pentru că Bacalaureatul profesional al Ecaterinei Andronescu trebuie să treacă mai întâi prin Parlament pentru a fi aprobat. Până să ajungă însă la examene, elevii vor susţine simulări la care vor primi note în catalog.

Probele examenului de maturitate sunt programate între 10 iunie şi 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie.

Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine probele din cadrul Evaluării Naţionale pe 25 şi 27 iunie, iar pe 3 iulie vor afla cu ce notă vor intra la liceu.

În ceea ce priveşte fenomenul violenţei în şcoli Remus Pricopie vrea să ia câteva măsuri.

"Doresc să merg să discut cu colegii de la CNA pentru că eu cred că standardele impuse de CNA în raport cu violenţa prin mass-media trebuie să fie mult mai ridicate astfel încât să se reducă aceste lucruri. Consilierea psihologică, chiar şi pedepsele de tipul suspendarea alocaţiei", a declarat Remus Pricopie, ministrul Educaţiei.

Pentru clasa pregătitoare noul ministru nu vrea multe schimbări. Vor exista în continuare criterii de selecţie, iar grupele ar putea fi organizate atât în şcoală, cât şi în grădiniţă.

9 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 18:13
...examenului de maturitate sunt programate între 10 iunie şi 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie, potrivit RTV. Absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine probele din cadrul Evaluării Naţionale pe 25 şi 27 iunie, iar pe 3 iulie vor afla cu ce notă vor intra la liceu....
11 apr 14:55
...şi preşcolari se vor întoarce luni la cursuri. Anul şcolar se va încheia în data de 21 iunie, potrivit calendarului anului şcolar 2012-2013 aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. ...
07 ian 09:37
...Probele examenului de maturitate sunt programate între 10 iunie şi 5 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 12 iulie. Continuare pe Romania TV ...
06 ian 18:51
Răspunde | Votează email 0 email
Laur Olyx
Scoala altfel mai avem ?
06 ian 16:20
Răspunde | Votează email 0 email
Marina Loredana
Dăfuq ?! Sunt nebuni ?! Doar o zi liberă de Paşti ? Ăştia chiar nu gândesc , serios . Ei le ştiu pe ale lor , scriu legile şi le aplică fără să gândească . Nu m-ar mira dacă şi vacanţa de iarnă de anul ăsta ne-ar tăia-o , că na , doar tot sărbătoare e . /:)
03 ian 18:09
Răspunde | Votează email 1 email
Robert
Încă ar trebui luate măsuri mai stricte pentru fenomenul violenţei.
02 ian 23:49
Răspunde | Votează email 0 email
Diana Andreea Moldovan
Cee prostie..si in alti ani a mai picat Pastele tarziu si tot nu am patit nimic ca aveam vacanta atunci..oricum vacanta de vara e prin 22 asa ca mai ramane timp..vaai de capul lui.
02 ian 22:19
Răspunde | Votează email 0 email
Denis Micu
O zi de vacanta de Pasti? Va doresc de Paste o ambulanta rosie rosie.
02 ian 20:53
Răspunde | Votează email 0 email
luiza
serios? atunci ala e ministru p...i , sa nu apuce nici jumate de an . apare de fiecare data cate un cretin, tampit sa se bage in seama si schimba tot
1
EUR
4.6663
RON
19 Jun
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H