Nu e glumă! Ce se întâmplă în corpul unei femei dacă face amor prea rar sau deloc! Nimeni nu-ţi va zice asta, dar e foarte important…

Întreținerea de relații intime este mai mult decât o activitate care te ajută să îți menții echilibrul hormonal. Există multe studii care arată că relațiile intime sunt benefice pentru sănătate, pe când lipsa lor au efecte negative. Ce se întâmplă dacă faci amor prea rar?

RomaniaTV.net
20 apr. 2018, 14:27
Nu e glumă! Ce se întâmplă în corpul unei femei dacă face amor prea rar sau deloc! Nimeni nu-ţi va zice asta, dar e foarte important…

Nivelul de stres crește

Relațiile intime eliberează stresul. În timpul actului, corpul eliberează endorfina, o substanță care reduce nivelul de stres și care dă o stare de bine. Asta explică motivul pentru care suntem relaxați după.

Sănătatea ta psihică și emoțională este influențată de relațiile intime

Sănătatea ta psihică și emoțională este influențată de actul intim, potrivit specialiștilor, care susțin că abstinența poate cauza anxietate, paranoia sau depresie. Cercetările au arătat că, în cazuri de depresie ușoară, relațiile intime duc la eliberarea de endorfine și scad nivelul de stres din organism.

Lipsa „amorului” nu îți scurtează viața

Lipsa amorului nu îți scurtează viața, dar dacă ai o viață intimă activă, ai șanse să trăiești mai mult. Un studiu al cercetătorilor irlandezi a arătat că oamenii care au relații mai des, au și o rata a deceselor mult mai mică decât cei care nu făceau amor atât de des.

Abstinența îți afectează și încrederea de sine.

O viață intimă activă te face mai atractivă pentru ceilalți, deoarece eliberezi feromoni, substanțe chimice care atrag persoanele de gen opus.