Nu le spune ASTA copiilor! Efectele sunt devastatoare

Copiii absorb informaţia ca un burete şi există unele subiecte care pot avea efecte nefaste pe termen lung asupra dezvoltării lor, aşa că ar fi mai bine să le eviţi.

RomaniaTV.net
17 aug. 2016, 11:47
Nu le spune ASTA copiilor! Efectele sunt devastatoare

Dintre subiectele sensibile, însă, unul s-a dovedit a fi un adevărat câmp minat. Dacă copilul tău ar avea probleme cu greutatea, ai vorbi cu el despre asta?

Obezitatea infantilă este în continuă creştere, însă pe de altă parte, susceptibilitatea copilului la probleme ce ţin de imaginea corporală devine din ce în ce mai problematică, mai ales la fete.

Potrivit unui studiu recent, publicat în jurnalul Eating & Weight Disorders, este recomandat să nu faci comentarii cu privire la greutatea copilului. Deşi bine intenţionate, născute din grija pentru cel mic, pot avea efecte devastatoare.

Citeşte şi  Relaţia părinţi-copii: Spui sau nu copilului tău „Îmi pare rău, am greşit faţă de tine”

O relaţie nesănătoasă cu mâncarea poate duce la apariţia unor tulburări alimentare dificil de corectat la maturitate.

Peste 500 de femei cu vârste între 20 şi 30 de ani au participat la studiu şi au fost rugate să răspundă la întrebări cu privire la imaginea corporală şi la comentarii pe care părinţii le-au făcut de-a lungul timpului cu privire la greutatea lor.

Indiferent de greutatea femeilor, cele care îşi aminteau comentariile făcute de părinţi în copilărie erau mai tentate să creadă că ar fi avut nevoie să mai slăbească între 5 şi 10 kilograme.

Citeşte mai mult pe feminis.ro