Nu mai mânca maioneză din comerţ. Iată cât de nociv este acest produs

Ştim despre maioneză că deşi este delicioasă în salate ori paste este plină de calorii. Ce nu ştim este faptul că atunci când nu preparăm noi acest produs şi optăm pentru unul din comerţ, acesta ne pune sănătatea în pericol. În acest articol îţi vom prezenta ce conţine maioneza cumpărată.

RomaniaTV.net
20 apr. 2016, 09:21
Nu mai mânca maioneză din comerţ. Iată cât de nociv este acest produs

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 17 tipuri de maioneză, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestor produse și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor.

Studiul a fost realizat de către o echipă de experți a APC, coordonată de către conf. univ. dr. Costel Stanciu. La realizarea studiului s-au avut în vedere următoarele obiective:

1. Analiza ingredientelor folosite la fabricarea acestor produse pentru prezentarea unor puncte de vedere;

Citeşte şi  8 feluri surprinzătoare de a folosi maioneza (care nu te îngraşă)

2. Identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestor produse, care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung;

Maionezele din comerț nu respectă rețeta tradițională

Maioneza tradiţională este un condiment obţinut din ulei vegetal, gălbenuş de ou şi oţet sau zeamă de lămâie.

În afară de ulei de rapiţă/floarea soarelui, gălbenuş de ou şi oţet, în maioneza industrială s-au mai identificat următoarele ingrediente: apă, zahăr, amestec de condimente (neprecizate ca tip), sare, acid citric (acidifiant), acid lactic (corector de aciditate), EDTA (antioxidant), amidon modificat, gumă de guar, gumă de xantan, gumă din seminţe de caruba, făină de roşcove, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu și butilhidroxitoluen.

Citeşte mai mult pe click!sanatate.ro