Nu neglija crampele musculare atunci când faci sport. Cauze şi soluţii rapide

Eşti mai hotărâtă ca niciodată ca în acest an sportul să facă parte din programul tău săptămânal. Sală, alergat, înot, mersul cu bicicleta, cu alte cuvinte, cât mai multă mişcare pentru un corp sănătos şi frumos.

18 ian. 2014, 14:31
Nu neglija crampele musculare atunci când faci sport. Cauze şi soluţii rapide

Dar ce te faci cand crampele musculare iti dau batai de cap si nu te lasa sa-ti respecti programul? De la sportivi de performanta, pana la cei de weekend, toate persoanele care fac miscare s-au confruntat cu aceasta problema, crampele musculare.

Ce sunt crampele musculare

Definitia crampei musculare este cat se poate de simpla: o contractie subita si involuntara a unui muschi sau a mai multor grupe de muschi. Aceasta contractie este deosebit de dureroasa si, temporar, te va impiedica sa iti mai folosesti acel muschi.

Crampele musculare sunt extrem de comune, se estimeaza ca aproximativ 95% dintre persoane experimenteaza o astfel de durere la un moment dat in viata, frecventa lor marindu-se odata cu inaintarea in varsta. Cele mai afectate grupe musculare sunt cele care se afla sub controlul tau voluntar, in special cele aflate la extremitati, cum sunt muschii gambelor, cei ai talpilor, ai coapsei sau ai bratelor.

Citeşte mai mult pe ele.ro

Citeşte şi Elimină celulita cu exerciţii simple de yoga