Nu o să mai mănânci NICIODATĂ chipsuri după ce vei afla asta

Ştim deja că nu fac parte din alimentele sănătoase, dar parcă vizionarea unui film fără savurarea unei pungi de chipsuri nu e la fel. După ce vei afla efectele atât de nocive, te vei gândi de două ori înainte să le cumperi.

31 ian. 2014, 15:17
Nu o să mai mănânci NICIODATĂ chipsuri după ce vei afla asta

Michael Moss, autorul unei publicaţii despre mâncarea nesănătoasă, a scris ca primul lucru care ne place când mâncăm un chips este gustul sărat, urmat de cantitatea de grăsime pe care o simţim cu ajutorul nervului trigemen (acesta este situat deasupra şi dedesubtul cavităţii bucale şi transmite informaţia către creier şi cu cât este mai bun gustul, cu cât dorim să mâncăm mai mult). Un alt motiv pentru care adorăm chipsurile este faptul că sunt crocante.

Un prim semnal de alarmă este acela că a mânca o pungă de chipsuri în fiecare zi echivalează cu a bea cinci litri de ulei de gătit pe an.

De asemenea, cercetători britanici au arătat că femeile gravide care consumă cantităţi mari de chipsuri ar putea afecta copilul la fel de mult dacă ar fuma ţigări. Acest lucru este cauzat de prezenţa unei toxine chimicale pe nume acrilamida. Este incoloră, inodoră, dar afectează ADN-ul. Aceasta a fost iniţial descoperită în industria plasticului şi a vopselei de păr, dar, în urmă cu zece ani, cercetători suedezi au descoperit că este folosită atunci când mâncarea industrializată este gătită la temperaturi foarte ridicate.

Recent, un studiu efectuat la Institutul de Cercetare a Sănătăţii din Bradford a găsit o legătură între nivelul crescut de expunere la acrilamidă şi greutatea scăzută la infantili.