Nu scăpăm de PLOI. Vezi până când sunt prognozate precipitaţii şi când vine CANICULA

Avertizarea de cod portocaliu pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Argeş expiră luni noaptea, la ora 3.00, iar vremea călduroasă începe la 1 august, a declarat luni Elena Mateescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

28 iul. 2014, 17:43
Nu scăpăm de PLOI. Vezi până când sunt prognozate precipitaţii şi când vine CANICULA

La ora 3.00 va expira avertizarea meteorologică de cod portocaliu emisă pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Argeş. În această noapte, până la ora 3.00, izolat vor fi 50 litri pe metru pătrat şi chiar peste 80 – 100 litri pe metru pătrat. În continuare, până mâine dimineaţă (marţi n.r.) rămâne valabilă atenţionarea meteorologică de cod galben în Arad, Timiş, Caraş, Hunedoara, Alba, sudul judeţului Sibiu, Braşov, de asemenea, Dâmboviţa şi Teleorman, zone în care cantităţile de precipitaţii pot depăşi local 25 – 30 litri pe metru pătrat şi izolat 50 litri pe metru pătrat”, a declarat Elena Mateescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă de la Palatul Victoria.

Ea a adăugat că vor fi intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Citeşte şi FURTUNA face ravagii. Cinci localităţi din Oltenia au rămas fără energie electrică

Nu sunt excluse şi restul regiunilor în care putem avea avertizări de vreme severă imediată, de tip nowcasting, aşa cum a fost, până la 19.20, avertizarea de cod galben nowcasting pentru vestul şi sudul judeţului Giurgiu, ce vizează grindină, vijelie, averse ce pot depăşi 25 – 30 litri/metru pătrat şi, de asemenea, în nordul şi centrul judeţului Bacău, inclusiv municipiul Bacău, grindină de mici dimensiuni, precipitaţii de 25-30 litri/metru pătrat. Mâine dimineaţă (marţi n.r.), înainte de ora 10.00, analiza datelor indică cu probabilitate destul de ridicată codul galben pentru Gorj, Vâlcea şi Argeş”, a afirmat oficialul ANM.

Citeşte şi COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de FURTUNI. Vezi zonele vizate

Miercuri noapte spre joi, a spus Mateescu, va fi vreme instabilă în special în partea de vest şi sud-vest a ţării.

Va fi vreme instabilă în special în partea de vest şi sud-vest a ţării, la cote mai reduse însă comparativ cu ziua de astăzi. De pe 1 până pe 5 august va fi vreme călduroasă cu maxime ce se pot apropia de pragul de caniculă„, a precizat directorul executiv al ANM.

Citeşte şi Directorul ANM: Codul PORTOCALIU ar putea fi prelungit. Pot fi precipitaţii de 100 litri pe metrul pătrat