Nu te gândeai că toate aceste lucruri te stresează. Scapă de ele ca să fii mai bine

Banii, şeful, colegii, autorităţile, toate te pot stresa. Dar despre ele ştiai că pot deveni stresante şi ai învăţat să te protejezi. Ce te faci, însă, cu lucrurile care te stresează şi de care nu-ţi dai seama.

RomaniaTV.net
18 iul. 2017, 20:40
Nu te gândeai că toate aceste lucruri te stresează. Scapă de ele ca să fii mai bine

Iata 10 lucruri surprinzatoare si neasteptate care iti dau un sentiment de anxietate ori agitatie. Dupa ce le recunosti vei fi pregatit sa le infrunti.

Asteptarile tale
Cand lucrurile nu merg asa cum ti-ai fi dorit ai tendinta de a te supara ori actiona defensiv sau iti revii din pumni si faci un nou plan? Daca alegi prima varianta ar trebui sa stii ca astfel contribui la crearea unei atitudini mentale negative si a victimizarii care te vor trage in jos chiar daca lucrurile nu sunt atat de rele pe cat crezi tu. „Linistea ta sufleteasca este invers proportionala cu asteptarile tale”, subliniaza Ken Yeager, profesor de psihiatrie la Ohio State University Wexner Medical Center. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa-ti stabilesti scopuri ambitioase ori mai mici decat ceea ce iti doresti insa este extrem de important sa fii cat se poate de realist.

Reactia ta la stres
Daca modul tau de gestionare a stresului inseamna sa muncesti non stop, sa nu faci sport si sa ai i dieta alimente nesanatoase nu faci decat sa inrautatesti lucrurile. „Stim ca activitatea fizica si alimentele sanatoase ajuta organismul sa faca fata cu succes stresului si cu toate acestea le evitam atunci cand avem nevoie de ele cel mai mult. Oamenii trebuie sa constientizeze faptul ca procedand astfel intra intr-un cerc vicios si este nevoie de efort mare sa-l sparga”, spune Yeager.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.