Nu ţi-ai făcut planuri pentru Crăciun 2014? Cât te costă o ieşire la un restaurant în Bucureşti FOTO

Masa de Crăciun poate fi rezolvată fără stat la coadă la magazin, fără emoţii că preparatele nu vor ieşi cum trebuie, printr-un simplu telefon, respectiv o rezervare. Bucureştenii care rămân acasă de Crăciun, dar vor să petreacă într-un cadru organizat pot opta pentru soluţia restaurantului. Administratorii restaurantelor promit muşteriilor de Crăciun muzică live şi preparate alese.

22 dec. 2014, 08:53
Nu ţi-ai făcut planuri pentru Crăciun 2014? Cât te costă o ieşire la un restaurant în Bucureşti FOTO

Cei care nu vor să se deranjeze prea tare cu preparatele de Crăciun sau cu cumpărăturile pot apela la soluţia simplă a restaurantului. Toate restaurantele propun de Crăciun meniuri tradiţionale. Petrecerea Crăciunului într-un restaurant costă, în funcţie de restaurant, meniu, precum şi de faptul dacă există sau nu muzică live, între 75 şi 200 de lei.

Citeşte şi CRĂCIUN 2014. Câţi bani alocă românii pentru cadourile de Sărbători

Spre exemplu, restaurantul la Gil promite un Crăciun de neuitat celor care îi va călca pragul pentru 120 de lei de persoană. În preţ intră şi programul artistic cu Ovidiu Anton, „solist, finalist Eurovision”. Potrivit site-ului restaurantului, meniul de Crăciun va conţine: „APERITIV TRADITIONAL compus din tobă, lebăr, caltaboş, ţorici, telemea, măsline, crudităţi, precum şi jumări de porc”. Tot în cei 120 de lei plătiţi petrecăreţii vor fi trataţi şi cu pomana porcului, aici intrând fleică porc, cârnaţi proaspeţi şi mămăligă, precum şi cu Tiramisu ca desert. Băuturile vor fi distribuite în sistem open bar. Petrecerea La Gil va avea loc chiar în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie, începând cu ora 20:00.

Crăciun la Jariştea

Restaurantul Jaristea organizează petrecere de Crăciun pentru 200 de lei „beletul”. Administratorul restaurantului promite pettrăcăreţilor o petrecere de neuitat din care nu vor lipsi băuturile fine şi mâncărurile tradiţionale. „Înainte mergătoare sunt, dupa stiuta locului datina, din belsug, vutci, zacusti, palinci, visinate, tuici, poame, toba, lebervursti, caltabosi oltenesti, slaninuta din Tara Bihariei, branza de burduf cu afumatura, jumari Pintea Viteazul, soricuri si sangereti, piftii de porc, masline”, scrie pe site administratorul restaurantului Jariştea.

Citeşte şi În jurul lumii de Crăciun. Cele mai INEDITE tradiţii

De asemenea, clienţii vor fi serviţi cu friptura de mangalita cu mamaliga si mujdei, carnati de iarna uscati la ger, cocosel salbatic de munte, adaugate ciuperci fripte, orezuri basmatice..etc. De partea artistică se vor ocupa tarafului Eternei Reintoarceri, Panseluta Feraru si Gabriella Haraz. Petrecerea la Jariştea se organizează în ajunul Crăciunului, respectiv în seara de 24 decembrie.

Crăciun ieftin la restaurant

Cei care au posibilităţi financiare mai mici pot ieşi la un restaurant de Crăciun şi cu bani mai puţini. Restaurantul 7 Days organizează petrecere de Crăciun, în ajun, cu doar 76 de lei meniul de persoană. Administratorul promite petrecăreţilor muzică şi voie bună, dar îi îmbie şi cu un meniu de sărbătoare. Gustarea va fi alcătuită din: Kaizer, toba, sorici, slanina, icre, zacusca, branza, ceapa rosie, masline. Ca fel de bază friptura de porc la cuptor, cartofi cu rozmarin si usturoi,
salata de muraturi asortata şi desert, cozonac de casa si placinta cu mere.