Nu-ţi faci patul dimineaţa la trezire? Află că poate fi unul din motivele pentru care te îngraşi!

Nu ai mai mâncat de mult timp fast food sau dulciuri, faci foarte mult sport și se pare că nimic nu te ajută să slăbești? De fapt, mulți oameni nu realizează că anumite obiceiuri îi împiedică să aibă corpul mult visat.

21 apr. 2017, 03:05
Nu-ţi faci patul dimineaţa la trezire? Află că poate fi unul din motivele pentru care te îngraşi!

Iată care sunt cele 5 obiceiuri matinale la care trebuie să renunți imediat!

1. Dormi prea mult
 
Un lucru este clar, organismului tău nu îi plac extremele. Nu este bine nici să dormi prea mult, nici prea puțin! Conform unui studiu recent, dacă dormi mai mult de 10 ore, ai toate șansele să te îngrași. Nu este de mirare că medicii recomandă să dormi între 7 și 9 ore pe zi!
 
2. Te pregătești pe întuneric
 
Trage imediat draperiile, după ce te-ai trezit. Se pare că lumina care pătrunde dimineața în cameră activează metabolismul și ajută organismul să se trezească. Chiar și 20-30 de minute de lumină pot avea efecte minunate asupra organismului tău!
 
3. Nu îți faci patul
Poate că îți pare ciudat, însă este adevărat! Un studiu realizat de către US National Sleep Foundation spune că dacă îți faci patul dimineața, chiar îți ajuți organismul să elimine kilogramele în plus.

4. Uiți să te cântărești
 
Cercetătorii din cadrul Univerității Cornell spun că dacă te vei cântări zilnic, chiar poți slăbi! Cel mai bine este să te cântărești dimineața!

5. Mănânci prea puțin la micul dejun
 
Cercetătorii din cadrul Univerității din Tel Aviv sunt de părere că un mic dejun savuros este tot ceea ce îți trebuie pentru a scăpa de kilogramele în plus. Un mic dejun care conține aproximativ 600 de calorii (carbohidrați, desert și grăsimi sănătoase) ajută metabolismul să ardă foarte repede caloriile.