Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus de la Spitalul Judeţean Galaţi creşte. 58 de persoane au fost confirmate

Numărul de cadre medicale infectate cu coronavirus de la Spitalul Judeţean "Sfântul Andrei" din Galaţi a crescut în ultimele zile, în total fiind confirmaţi 53 de persoane. În utimele 24 de ore au mai fost confirmate 15 persoane.

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 14:04
Numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus de la Spitalul Judeţean Galaţi creşte. 58 de persoane au fost confirmate

Din totalul angajaţilor infectaţi cu coronavirus, cinci sunt medici şi 48 reprezintă personal medico-sanitar şi auxiliar.

Citeşte şi: Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean Galaţi. Aproape 40 de cadre medicale infectate 

Afectate sunt secţiile Cardiologie, Medicină Internă 2, unde sunt 26 de cadre medicale confirmate cu COVID-19, Chirurgie Generală 2, UPU, Oncologie, Urologie, BFT, Medicină Internă 1, Reumatologie. De asemenea, o liftieră a fost descoperită cu infecţie cu coronavirus.

În urma valului de confirmări cu coronavirus, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi a dispus restricţionarea internărilor în toate secţiile spitalului.

În urma focarului de coronavirus, secţia Cardiologie, Medicina Internă 2 şi Chirurgie Generală 2 au fost închise temporar, fiind făcută curăţenie, dezinfecţie pe toate suprafeţele şi terminale şi recoltarea de probe epidemiologice.

Pacienţii cu rezultate negative şi stare generală stabilă au fost externaţi, pacienţii cu rezultate negative care necesitau în continuare tratament au fost transferaţi în alte secţii. Pacienţii cu rezultate pozitive au fost transferaţi în spitale suport, astfel s-a putut efectua dezinfecţia conform protocoalelor pentru ca aceste secţii să poată fi redeschise.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că serviciul UPU este supraaglomerat, iar personalul lucrează în condiţii foarte dificile. În prezent, în unitatea noastră sunt internaţi 391 de pacienţi. Facem apel către populaţie să respecte normele sanitare şi să dea dovadă de o conduită responsabilă, de seriozitate şi solidaritate pentru a depăşi cu bine această perioadă”, au transmis reprezentanţii SJU Galaţi, într-o informare transmisă marţi.