Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 31 în Olt. Încă 5.000 doze de vaccin, solicitate Ministerului Sănătăţii

Numărul cazurilor confirmate de gripă a ajuns, joi, la 31, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt solicitând Ministerului Sănătăţii încă 5.000 de doze de vaccin antigripal, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

17 ian. 2019, 13:58
Numărul cazurilor de gripă a ajuns la 31 în Olt. Încă 5.000 doze de vaccin, solicitate Ministerului Sănătăţii

Ea a precizat că pacienţii cu gripă au vârste diferite, sunt şi copii şi vârstnici printre ei, iar cele mai multe cazuri sunt la persoane din mediul urban. În ce priveşte tipul de virus gripal, 15 dintre bolnavi au gripă AH1 şi 16 gripă AH3.

Toate cazurile de gripă au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde joi mai erau încă internaţi 15 dintre bolnavii la care a fost confirmată prezenţa virusului, precum şi încă alţi 20 de bolnavi cu simptome compatibile cu gripa.

Potrivit directorului medical al spitalului, Andrei Ştefănescu, doi dintre pacienţii cu suspiciune de gripă sunt în stare gravă.

Ştefănescu a menţionat că la secţia Boli Infecţioase au fost restricţionate vizitele aparţinătorilor pacienţilor. El a făcut apel la rudele bolnavilor să dea dovadă de înţelegere şi să nu se prezinte mai multe persoane pe zi la un pacient, iar în cazul în care au simptome de viroză, să evite vizitarea bolnavilor.