Numărul copiilor internaţi în Argeş cu scaune diareice a crescut din nou

În spitalele din județul Argeș sunt internați, luni, 36 de copii care prezintă scaune diareice, cu opt mai mulți decât în urmă cu o zi, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

14 mart. 2016, 09:50
Numărul copiilor internaţi în Argeş cu scaune diareice a crescut din nou

Dintre cei 36 de copii internați la unități medicale din Argeș, 28 sunt mai mici de doi ani.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 28 de copii, dintre care 21 mai mici de doi ani, alți doi copii, dintre care unul mai mic de doi ani, aflându-se la Spitalul Județean de Urgență Pitești. La secția de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpulung Muscel sunt internați cinci copii, toți având mai puțin de doi ani, iar la Spitalul Municipal Curtea de Argeș un copil mai mic de doi ani.

În ultimele 24 de ore nu au mai fost cazuri direcționate către unități medicale din București, după ce la sfârșitul săptămânii trecute doi bebeluși au fost transferați la Spitalul Matei Balș, unul cu sindrom de vărsături și boală diareică acută, iar celălalt cu enterocolita cu germeni neprecizați.

Noul prefect Cristian Soare a anunțat, pe 25 februarie, că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș.

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de mâine Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș”, a spus prefectul județului.

Citeşte şi Încă trei persoane internate la SJU Piteşti cu suspiciuni de gripă