Numărul de abonaţi de YouTube a scăzut dramatic din cauza unei erori

Timp de două zile, posesorii canalelor de YouTube au privit neputincioşi cum numărul abonaţilor scade vertiginos şi cu teama că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu veniturile obţinute din reclame.

09 feb. 2017, 09:27
Numărul de abonaţi de YouTube a scăzut dramatic din cauza unei erori

Un bug a făcut ca numărul afişat al abonaţilor canalelor de YouTube să scadă artificial, într-un ritm foarte rapid. Pentru fiecare utilizator care se dezabona, din numărul abonaţilor mai era scăzut încă cel puţin unul. Au fost cazuri în care o singură dezabonare a scăzut automat numărul abonaţilor şi cu 100. De asemenea, din această cauză au existat numeroase canale unde numărul afişat de abonaţi era negativ, scrie news.ro.

Răuvoitorii au încercat să profite acest bug şi au dat intenţionat dezabonare – abonare de un număr mare de ori, pentru a scădea numărul de abonaţi al anumitor canale.

Panica creatorilor de conţinut s-a domolit în momentul în care YouTube a anunţat că investighează problema şi că acest bug nu duce la dezabonarea efectivă a utilizatorilor, ci este doar o eroare de afişare.

La această oră, cei de la Google par să fi rezolvat problema. Mărturie a panicii create rămân, însă, zecile sau chiar sutele de comentarii revoltate lăsate de către cei care deţin canale de YouTube.

Citeşte şi De cât trafic are nevoie un canal românesc de YouTube pentru a câştiga 1.000 de euro