Numărul de telefon al preşedintelui Emmanuel Macron a fost făcut public din greşeală. Ce a urmat …

Preşedintele francez Emmanuel Macron a primit un număr record de mesaje şi apeluri telefonice, după ce unul dintre numerele sale de telefon a fost publicat pe internet, potrivit The Telegraph.

19 sept. 2017, 12:42
Numărul de telefon al preşedintelui Emmanuel Macron a fost făcut public din greşeală. Ce a urmat …

Numărul lui Emmanuel Macron a fost făcut public în urma cu mai multe zile, după ce a fost furat telefonul unui jurnalist care avea numărul preşedintelui francez.

Macron, a cărui popularitate a scăzut constant în ultimele luni, avea trei telefoane mobile. De când unul dintre numere a fost făcut public, Macron a utilizat cu greu respectivul telefon, iar apropiaţii săi au anunţat că numărul a fost deconectat, preşedintele primind un nou număr de telefon. Potrivit informaţiilor, numărul nu a fost făcut public ca urmare a unui breşe a sistemului de securitate, potrivit Mediafax.

Citeşte şi SRI îi răspunde lui Dragomir: Coldea nu are telefon operativ, dar are maşină de serviciu

”Numărul care a fost făcut public era cel al unuia dintre cele două telefoane mobile folosite în scopuri personale de Emmanuel Macron, nu cel folosit pentru a-şi exercita funcţia”, a declarat un apropiat al preşedintelui, care a adăugat că telefonul de serviciu a fost encriptat şi este sigur.

Revista Challenges, cea care a făcut publică informaţia cu privire la publicarea pe internet a numărului preşedintelui Macron, a citat un oficial guvernamental care a glumit pe seama incidentului. Acesta a declarat că, în sfârşit, miniştrii vor putea dormi liniştiţi pentru că Macron nu va putea să-şi folosească telefonul.