Numărul locurilor de cazare pentru câinii fără stăpân din sectorul 1 se dublează

Numărul locurilor de cazare pentru maidanezii din sectorul 1 se dublează, ca urmare a faptului că primăria acestei zone administrative va extinde cu încă 1.000 de locuri capacitatea adăpostului pentru câinii fără stăpân din sector.

02 dec. 2013, 13:09
Numărul locurilor de cazare pentru câinii fără stăpân din sectorul 1 se dublează

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local sector 1, pentru extinderea adăpostului, o suprafaţă de 3.837 mp din terenul situat în Şos. Odăi a fost transmisă în folosinţă gratuită Poliţiei Locale sector 1, informează un comunicat al Primăriei acestei zone administrative, citat de Agerpres.

„În sectorul 1 am luat din timp măsuri pentru a soluţiona problema câinilor fără stăpân. Am fost prima administraţie locală de sector care a înfiinţat încă din 2008, în premieră la nivel naţional, Poliţia Animalelor, serviciul în administrarea căruia se află cel mai mare adăpost din Bucureşti cu o capacitate de o mie de locuri. De anul viitor vom dubla capacitatea adăpostului Odăi. Am identificat astfel o soluţie umană în problema câinilor fără stăpân, oferind adăpost, tratament veterinar de specialitate, dar şi şansa ca aceste animale să fie oferite spre adopţie. În acelaşi timp vom fi mai eficienţi pentru strângerea unui număr semnificativ mai mare de câini de pe străzi, securizând şi mai mult domeniul public al sectorului 1 de agresiunea maidanezilor”, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primăria sectorului 1 a inaugurat încă din 15 ianuarie 2009 Centrul de adăpostire temporară a câinilor fără stăpân, această zonă administrativă fiind la aceea dată prima din Bucureşti ce dispunea de un astfel de adăpost.

În cei aproape cinci ani de funcţionare, Poliţia Animalelor sector 1 a reuşit să adune de pe străzi peste 6.000 de câini fără stăpân dintr-o populaţie canină estimată între 10.000 şi 12.000. Dintre aceştia aproximativ 1.000 de maidanezi au fost daţi spre adopţie fie în cadrul campaniilor pe care administraţia locală a sectorului 1 le organizează periodic în principalele parcuri din această zonă administrativă, fie direct de la Adăpostul Odăi.

Persoanele care au adoptat un câine de la Centrul Odăi riscă amenzi de 2.500 de lei dacă se constată că animalul luat în adopţie nu se află la adresa de domiciliu. De asemenea, constituie contravenţie „neanunţarea în termen de cinci zile la Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale sector 1 a schimbării locului de deţinere a câinelui comunitar adoptat”.