Nunta la Luxemburg. Premierul Xavier Bettel se însoară cu IUBITUL lui

Bat clopote de nuntă la Luxemburg. Premierul din Luxemburg se însoară. Nu cu o femeie, aşa cum v-aţi aştepta, ci cu un bărbat. Cei doi îşi vor uni destinele într-o ceremonie discretă, la sfârşitul săptămânii viitoare, la doar câteva luni după ce micul stat european a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

RomaniaTV.net
10 mai 2015, 09:44

Premier al Luxemburgului din 2013, Xavier Bettel face ultimele pregătiri pentru nunta cu partenerul său de viaţă, arhitectul belgian Gotye Destone. Cei doi sunt împreună din 2010, an în care au intrat şi într-un parteneriat civil. Anul trecut, în august, Bettel, singurul lider mondial homosexual declarat, a anunţat că se va însura, într-un interviu pentru „Los Angeles Times”. „El m-a cerut, iar eu am spus „da'”, a mărturisit Bettel pentru publicaţie.

Vestea a circulat repede, iar luxemburghezii s-au grăbit să-i facă cadouri.

Despre nunta care are loc vineri se ştiu foarte puţine. Premierul a refuzat toate ofertele primite din partea presei care voiau să mediatizeze evenimentul. Cert e că printre invitaţi se va număra premierul belgian Charles Michel.

Înainte să conducă ţara din postura de premier, în decembrie 2013, Xavier Bettel a fost primar al oraşului Luxemburg vreme de doi ani. Chiar şi în acea perioadă vorbea deschis despre orientarea lui sexuală.

Xavier Bettel nu este singurul premier gay pe care Europa l-a avut de-a lungul timpului. Până de curând erau chiar doi, dar premierul belgian Elio Di Rupo a demisionat. Islanda, însă, a fost prima ţară condusă de o persoană cu orientare homosexuală, social-democrata Johanna Sigurdardottir.