O actriță din serialul „The Sopranos” îl acuză pe Harvey Weinstein de viol

Actrița Annabella Sciorra, cunoscută pentru rolul interpretat în serialul ''The Sopranos'', l-a acuzat pe producătorul de film Harvey Weinstein de viol, informează duminică DPA.

RomaniaTV.net
29 oct. 2017, 08:28
O actriță din serialul „The Sopranos” îl acuză pe Harvey Weinstein de viol

Annabella Sciorra a declarat pentru publicația The New Yorker că Harvey Weinstein a atacat-o în locuința ei din New York, la începutul anilor ’90, și a continuat s-o hărțuiască timp de mai mulți ani., potrivit Agerpres.

Actrița a povestit că a fost atât de speriată de Weinstein, încât doarme cu o bâtă de baseball lângă pat.

Peste 50 de femei, printre care se numără actrițele Rose McGowan și Gwyneth Paltrow, au rupt tăcerea în ultimele luni și l-au acuzat pe Weinstein de infracțiuni variind de la hărțuire sexuală la viol în urma apariției unui articol în New York Times în care erau oferite detalii cu privire la plângerile făcute timp de mai multe decenii împotriva producătorului.

Weinstein, ale cărui producții cinematografice au câștigat zeci de premii Oscar, a negat în repetate rânduri toate acuzațiile de agresiune sexuală.

Sciorra a vorbit despre presiunile pe care Weinstein le făcea asupra presupuselor sale victime pentru ca acestea să păstreze tăcerea, inclusiv despre teama că producătorul cu influență le putea distruge carierele.

Ea a declarat că între anii 1992 și 1995, după presupusul viol, nu a mai lucrat dând vina pentru acest lucru pe ”mașinăria Harvey”.

Și actrița Daryl Hannah, care a jucat în filme precum ”Splash” și ”Kill Bill” a declarat The New Yorker că a fost nevoită să fugă de mai multe ori din calea avansurilor lui Weinstein. Într-una dintre aceste ocazii, petrecută la Cannes la începutul anilor 2000, ea ar fi scăpat pe ieșirea din spate a camerei de hotel în care era cazată când el a bătut cu putere la ușă.

Cu altă ocazie, Weinstein ar fi obținut cheia de la camera ei de hotel din Roma și a dat buzna peste ea. Doar prezența stilistei a ajutat-o să prevină ca un eveniment rău să se întâmple, după cum a povestit actrița.

Producătorul de la Hollywood căzut în dizgrație, Harvey Weinstein, a dat în judecată companiei de producție pe care a cofondat-o, solicitând acces la dosarul personal și la contul de e-mail pentru a se putea apăra de acuzațiile de hărțuire, agresiune sexuală și viol din partea a peste 50 de femei. Plângerea, depusă joi în statul Delaware (estul Statelor Unite), argumentează că producătorul a solicitat companiei de producție acces la documentele respective prin intermediul avocatului său, dar cererea i-a fost respinsă.

Compania l-a demis pe Weinstein la scurt timp după dezvăluirile apărute în New York Times și New Yorker, urmate de zeci de alte mărturii ale actrițelor sau colaboratoarelor, în presă sau pe rețelele sociale.