O altă demisie din PSD. Primarul municipiului Sighişoara a demisionat din funcţie

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu Mălăncrăvean, ales din partea Partidului Social Democrat (PSD), și-a depus demisia vineri, invocând motive personale în documentul înaintat Instituției Prefectului - Județul Mureș.

03 feb. 2017, 10:56
O altă demisie din PSD. Primarul municipiului Sighişoara a demisionat din funcţie

Prefectul județului Mureș, Lucian Goga, a declarat, pentru AGERPRES, că a primit demisia scrisă a primarului din Sighișoara și că există o procedură de urmat până când se va emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen.

„Am primit în această zi (vineri — n.r.) demisia scrisă a domnului primar Ovidiu Mălăncrăvean, o am pe birou, cum că începând cu data de 3 februarie 2017 își dă demisia din motive personale. Urmează să se convoace Consiliul Local Sighișoara să ia act de decizie, apoi secretarul să întocmească un referat în care se precizează motivul legal de încetare a mandatului, după care se va emite ordinul de prefect”, a arătat Lucian Goga, potrivit Agerpres.

Ovidiu Mălăncrăvean nu a putut fi contactat pentru a-și preciza punctul de vedere, mai ales că anumite surse invocă faptul că gestul său ar fi avut ca fundal o stare de nemulțumire legată de scandalul legat de adoptarea OUG de modificare a Codurilor penale.

Joi seara, în fața Primăriei Sighișoara peste 500 de persoane au protestat față de modul de adoptare a OUG de modificare a Codurilor penale și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse.

Surse din PSD Mureș susțin că, deocamdată, nu cunosc motivul pentru care primarul din Sighișoara și-a înaintat demisia.

Vezi si: Un fost greu din PSD propune debarcarea lui Dragnea: Este singura soluţie

De asemenea, Daniel Șandru, secretarul de stat, șeful Departamentului Centenar, cel însărcinat cu ceremoniile care vor fi organizate cu ocazia centenarului Marii Unirii, a demisionat, alături de întreaga sa echipă.

Daniel Șandru a făcut anunțul pe pagina de Faceobok, ataşând o fotografie cu demisia înaintată premierului Sorin Grindeanu.

„Menţionez faptul că recurg la acest gest de onoare întrucât, din poziţia pe care o deţineţi, aţi transformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală, prin adoptarea de către Guvernul României a OUG privind modificarea Codurilor penale, ceea ce contravine flagrant principiilor în care cred, fidele democraţiei şi statului de drept”, spune Şandru în documentul citat, pe care l-a publicat pe contul său de Facebook.

Șandru a anunțat „în seara aceasta voi fi în stradă”.

Daniel Şandru este profesor de științe politice și fost rector al Universității Petre Andrei, din Iași, instituție unde este, din septembrie 2015, prorector. A fost director editorial al editurii Adenium, din Iași, și director al revistei „Timpul”. A fost numit secretar de stat în august 2016, de premierul Dacian Cioloş.