O americancă de origine chineză, aflată în căutarea părinţilor biologici, a fost revendicată de 50 de familii

O tânără de origine chineză, adoptată în 1992 de o profesoară americană, s-a întors în China pentru a-și căuta părinții biologici, dar a fost revendicată de 50 de familii chineze, fără ca testele ADN să-i poată aduce vreun indiciu relevant, au informat luni mass-media locale citate de EFE.

RomaniaTV.net
27 mart. 2017, 10:57
O americancă de origine chineză, aflată în căutarea părinţilor biologici, a fost revendicată de 50 de familii

Jenna Cook s-a născut acum 25 de ani în orașul chinez Wuhan, capitala provinciei Hubei (centrul țării), și a fost abandonată pe stradă o lună mai târziu, de unde a ajuns la un centru pentru minori și a fost adoptată de o profesoară din Massachausetts (SUA).

În anul 2012, grație unui program de investigație al Universității din Yale unde studia, Jenna a decis să plece în China însoțită de mama sa adoptivă, Margaret Cook, în căutarea părinților biologici.

„Visul meu era să-mi găsesc adevărații părinți. Nu îi urăsc. Vreau să le spun că-i iubesc și că le mulțumesc că m-au adus pe lume”, a scris Jenna la rubrica de anunțuri a unui ziar local în care făcea apel la părinții ei, informează luni cotidianul chinez South China Morning Post.

„Mama și tata îmi este foarte dor de voi și sper ca într-o zi să vă îmbrățișez”, arată ea în mesaj. 

După ce cazul s-a făcut public, 50 de familii au pretins că Jenna este fiica lor și s-au supus unui test ADN, invocând faptul că în 1992 au abandonat un bebeluș asemenea ei.

Totuși, în pofida „surprinzătoarelor dovezi de dragoste” pe care Jenna a asigurat că le-a primit de la aceste familii, nicio probă de ADN luată de la presupușii părinți nu a coincis cu al ei.

Jenna este unul din miile de copii chinezi abandonați care au fost adoptați de familii american de la implementarea politicii copilului unic, în anii 70, pentru a frâna suprapopularea și la care s-a renunțat, la începutul anului 2016, ca urmare a îmbătrânirii populației chineze.