O anchetă din România bubuie în Austria. SWIETELSKY, cazul de corupţie care şochează ţara

Publicat: Joi, 17 Mai 2018 11:32 // Actualizat: Joi, 17 Mai 2018 11:47 // Sursa: romaniatv.net

Ancheta celebră a DNA legată de spaga pentru reabilitarea căii ferate Bucureşti-Constanţa, lucrare ce şi-a dublat preţul iniţial ajungând la aproape 1,3 miliarde de euro, provoacă scandal naţional în Austria, potrivit România TV. Procurorii au descoperit şocaţi... KORRUPTION. Firme locale celebre s-au înţeles să fraudeze licitaţiile de şosele şi căi ferate timp de peste 6 ani. Printre firmele acuzate, presa austriacă menţionează Swietelsky şi Porr, ce derulează proiecte majore în infrastructura noastră.

În vreme ce la noi, în epicentru s-au aflat demnitarii acuzaţi ca un luat mită, precum Sebastian Vlădescu, Cristian Boureanu sau Ionuţ Costea, în Austria perchezitiile efectuate iniţial în aprilie, la sedii ale firmei de construcţii Swietelsky, au dus la evoluţii spectaculoase. Site-ul Nachrichten.at scrie că zilele trecute procurorii anticorupţie au descins la cartierele generale ale unor alte concerne mari, precum Porr sau Habau, la subsidiare ale acestora şi la reşedinţele unor manageri. Datele găsite au provocat stupoare, presa austriacă vorbind despre înţelegeri ilegale pentru umflarea preţurilor la licitaţii publice, stabilirea unui ţintar al câştigătorilor şi apoi subcontractarea unor lucrări de la un grup la altul.

Este vorba de lucrări la autostrăzi precum Sudautobahn sau la linia de tren Koralm-Bahnstrecke, prejudiciul doar în aceasta fază depăşind 100 de milioane de euro. Deşi pare infim în raport cu ce s-a întîmplat la noi, opinia publică austriacă este şocată. 
"Acuzaţiile care plutesc în spaţiul public sunt extrem de grave. Toate faptele trebuie puse rapid pe masa instituţiilor. Aceste practici trebuie stopate imediat", declară ministrul austriac al transporturilor.

În România, firme precum Porr dar mai ales Swietelesky sunt implicate în proiecte mari, ultima fiind antreprenor general la CFR pe lucrări în derulare, dar având ambiţia de a câştiga şi licitaţii viitoare. Swietelesky este unul dintre ofertanţi la reabilitarea căii ferate Braşov-Sighişoara, valoarea toturor loturilor scoase la licitaţie depăşind cifra de, atenţie, 1,3 miliarde de euro. Iar Austria este una dintre ţările ai cărei ambasadori sunt în nucleul dur al diplomaţilor ce vorbesc neîncetat şi uneori justificat despre corupţia din România. 

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mai 16:40
Răspunde | Votează email 0 email
AndreiV
Cu sprijinul nemtului iohannis,austriecii me-au distrus padurile(diminuarea cantitatii de lemn taiat este dupa parerea succesorului unei organiatii naziste,DISCRIMINARE,deci au parobarea lui pentru a rade toti muntii GRATIS)SE VEDE ACUM CA NE-AU FURAT SI ALTI BANI FARA SA PRESTEZE NIMIC,AVAND DREPT SCOP DEISTRUGEREA CFR MARFA.Unde este acum ambasadorul care ii dadea indicatii neamtului sa se angajeze ca austriecii lui vor raspunde si vor returna banii furati de la romani.!!!Pe cand scuze.M-am saturat.Mie greata si vad o singura solutie,iesirea din ue.Am pltit o groaza de bani francezilor si nemtilor pentru securizarea frontierelor,luand din banii de pensii si salarii ale romanilor,care potrivit neamtului iohannis,pnl-pdl,usr aserviti si ei exclusiv intereselor straine,care le asigura traiul in lux si bogatie,iar cand sa intram si noi ni s-a spus cu nerusinare,ca am indeplinit conditiile dar nu intram,pentru ca menirea noastra este de a fi sclavii lor.
1
EUR
4.7081
RON
24 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H