O aplicaţie a ajutat observatorii să detecteze peste 1.700 de nereguli la referendum

Cu ajutorul aplicaţiei „Monitorizare Vot”, dezvoltată de ONG-ul Code for Romania, 538 de observatori independenţi au înregistrat sesizări observate în 1.635 de secţii de votare din 34 de judeţe şi din diaspora în perioada 6-7 octombrie, la referendumul de modificare a Constituţiei, a anunţat luni ONG-ul.

RomaniaTV.net
08 oct. 2018, 14:17
O aplicaţie a ajutat observatorii să detecteze peste 1.700 de nereguli la referendum

Observatorii independenţi au trimis 131.306 de mesaje, dintre care 1.736 de nereguli, potrivit ONG-ului citat de News.ro.

”Soluţia, dezvoltată exclusiv de voluntari care fac parte din Code for Romania, încurajează oamenii să se implice în procesul electoral astfel încât să protejeze transparenţa şi corectitudinea proceselor de votare şi le oferă posibilitatea de a se face auziţi atunci când au de semnalat o neregulă în desfăşurarea acestora”, se arată în comunicat.

Aplicaţia ”Monitorizare Vot” urmează să fie utilizată din nou la alegerile ce vor avea loc în această lună în Polonia şi ulterior va fi implementată la nivel internaţional.

”Monitorizare Vot”, cât şi alte aplicaţii dezvoltate în scopuri civice de organizaţii non-guvernamentale din peste 50 de ţări ale lumii sunt prezentate live în cadrul summit-ului global Heroes of Tech, care are loc în această săptămână în Bucureşti.